logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vitez: U Subotu Javni Panel „Očuvanje Hrvatkoj Jezika I Tradicije U Lašvanskoj Dolini“

rhplakat

U subotu, 6. listopada 2018. godine u Vitezu, u organizaciji Udruge“Volim Vitez“, u sklopu projekta „Očuvanje hrvatskog jezika i tradicije u Lašvanskoj dolini“ kojeg financira Republika Hrvatska kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan RH održat će se javni panel s uglednim govornicima iz oblasti etnologije, medija, katoličke crkve, povijesti i hrvatske tradicije i običaja.

Javni panel će se održati u prostorijama HKD „Napredak“ u Vitezu s početkom od 11.00, a govornici će biti dr. Ilija Musa sa Filozofskog fakulteta Sveučiliša u Mostaru, direktor dokumentarnog programa BHRT-aTvrtko Milović, etnolog Milo Jukić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Bojana Dimitrijević,profesor povijesti Boris Marijanović, profesorica hrvatskog jezika i književnostiDragana Jurković-Rajković, predsjednik HKD „Napredak“ podružnica Vitez Zoran Kupreškić, , i fra Janko Ljubos.

Panelisti će kroz tri teme: Povijesni razvoj hrvatskoga jezika – (Ne)zastupljenost hrvatskog jezika u bosanskohercegovačkim medijima – Hrvatski jezik i tradicija Hrvata Lašvanske doline nazočnima, ali kasnije i zainteresiranoj javnosti putem zbornika radova i pratećim objavama prenijeti ideju o nužnosti upoznavanja Hrvata sa važnošću očuvanja i razvija hrvatskog jezika i tradicije u Lašvanskoj dolini.

Također, jedan od ciljeva projekta je zajedničkim diskusijama doći do zaključaka, ali i uspostaviti tradiciju kada je u pitanju održavanje okrugli stolova, predavanja ili panel diskusija o hrvatskom jeziku.

Organizatori će nakon okončanja ovoga projekta organizirati i prigodno druženje nazočnih i još jednom pozivaju sve zainteresirane sa šireg područja Lašvanske doline, ali i cijele BiH na ovaj događaj u subotu, 6.10.2018. godine od 11.00 u prostorije HKD Napredak u Vitezu.

artinfo.ba | preuzeto s portala radiovitez.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17