logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Foto: Lepeničke jeseni 2018."

lepenicke jeseni

Za kulturnu manifestaciju s najduljom tradicijom u Lepeničkoj dolini, tražilo se mjesto više

lepenicke jeseni 1

Dvorana Osnovne škole u Lepenici bila je pretijesna za sve posjetitelje koji su željeli uživati u nastupima osam Kulturno umjetničkih društava čiji su članovi nastupili na ovogodišnjim“ Lepeničkim jesenima“ koje su održane proteklog vikenda u Lepenici pokraj Kiseljaka. 

lepenicke jeseni 2

Pored KUD „Aladinići“ iz Stoca te KUD iz Kaštela u Republici Hrvatskoj, općine koja godinama njeguje pobratimske odnose s Kiseljakom, a koja godinama nastupaju na „Lepeničkim jesenima“, pjesme i plesove svojeg kraja ove su godine predstavila i KUD-a iz Gromiljaka, općina Kiseljak, Busovače, Žepča i Novog Šehera, a nastupuli su i domaćini članovi HKUD „Bećarac“ te ženska klapa „Dišpet“ koja u Kiseljaku djeluje nešto više od godinu dana. U najkraćem, uz izvođače koji se rado vraćaju ovoj manifestaciji, svake se godine publici predstavljaju i novi.

lepenicke jeseni 3

Inače,rganizator ovog kulturnog događaja koji se u Lepenici održava već 39 godina i ima najdulju tradiciju na ovim prostorima je HKUD „Bećarac“ iz Lepenice. Predsjednik Društva Bruno Žuljević ističe kako je cilj „Lepeničkih jeseni“ jednako kao i „Bećarca“ očuvati kulturu i tradiciju hrvatskog puka ovog kraja. „Cilj nam je njegovati pučke pjesme i plesove te ljubav prema tradiciji prenijeti i na naše mlade. Ja sam siguran da u tomu i uspijevamo jer od 80 članova našeg Društva skoro polovica su mladi“, kazao nam je Žuljević.

lepenicke jeseni 4

„Lepeničke jeseni“ prilika je za predstavljanje kulture i tradicije hrvatskog puka Lepeničkog kraja koju ovdašnja publika ne propušta te se ovam manifestacija, osim kvalitetnog programa, može pohvaliti i odličnom posjećenošću.

lepenicke jeseni 5

lepenicke jeseni 6

lepenicke jeseni 7

lepenicke jeseni 8

lepenicke jeseni 9


artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17