logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vitežani svečano upriličili otkrivanje spomenika u čast Marku Martinoviću Caru

spomenik marko martinovic car

Ispred doma Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” u Vitezu, u petak, 21. rujna, Helena Witkin, Sanja i Dragica Martinović, zajedno s mnoštvom Vitežana otkrile su spomenik svome ocu i suprugu, jednom od najpoznatijih hrvatskih i bh. pjesnika novoga vala, Marku Martinoviću Caru.

Prekrasan, moderan spomenik i park bogat detaljima od prirodnih materijala idejno je djelo mladih Vitežanki, skulptorice Kristine Livančić i arhitektice Nataše Radeljić, a sve je realizirano zahvaljujući višegodišnjim upornošću HKD “Napredak” iz Viteza na čelu sa Zoranom Kupreškićem i uz svesrdnu potporu Udruge mladih Enter na čijem je čelu Ivan Sajević.

Tijekom protekloga mjeseca Vitez se spremao za dane Marka Martinovića Cara. Uređivao se park, izrađivala skulptura, pripremala izložba djela i fotografija, a kao uvertira održana je i književno-glazbena večer u kojoj su nastupili Vatroslav Matić i Doris Petrušić.

Otvaranju spomen-parka i otkrivanju skulpture nazočilo je mnoštvo građana Viteza koji se s ponosom sjećaju Martinovića, od čije smrti se upravo navršilo 15 godina.

Organizatori su se posebno zahvalili partnerima projekta, Vladi Republike Hrvatske, kantonalnom i federalnom ministarstvu kulture, Udruzi poslodavaca općine Vitez, Općini Vitez i svima drugima koji su ugradili dio vlastitoga truda u realizaciju ovoga vrijednog projekta.

Izuzev brojnih sugrađana svojim dolaskom svečanost su uveličali konzulularni predstavnik Stipe Medo, te ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa SBK Katica Čerkez.

Iz organizacijskog odbora, u izjavi za medije kazali su, da su ponosi jer su ovim projektom Vitezu dali novi sadržaj, mladim generacijama trajni pečat jednoga vremena s uvjerenjem kako je to svim sugrađanima motiv za organiziranje sličnih kulturnih i obrazovnih manifestacija kako bi ambijent života iz dana u dan bio ugodniji, lišen ispraznica, a bogat kulturom i tolerancijom.

spomenik marko martinovic car

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17