logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U Gučoj Gori održana smotra hrvatskog folklora „Zaigrajmo naše kolo“

poigrajmo kolo

Dana 22. rujna 2018. godine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio je 11. Smotru hrvatskog folklora „Zaigrajmo naše kolo“ koja je održana u klaustri Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori kod Novog Travnika.

"Opredijelili ste se da čuvate i njegujete baštinu naših predaka, našu tradiciju i kulturu, i na tom vam posebno čestitam. Čestitam organizatorima, KUD „Sloga“, koje, unatoč ovim teškim vremenima, kako neki kažu, a oni koji malo duže pamte, ne sjećaju se da su bila bolja, uspije organizirati evo 11. po redu smotru hrvatskog folklora ovdje u Gučoj Gori, u središtu duhovnosti ovog kraja koji preko stoljeća odolijeva svim izazovima, pa i izazovima onih koji nisu napravili pravi izbor te su umjesto suživota, ljepote života na ovim prostorima, izabrali zlo da skrnave i samostan i ovaj križ sv. Franje. Ali, ne mogu nas okrenuti na negativan izbor, jer smo mi izabrali put Krista, put očuvanja vjere i kulturne tradicije te da baštinimo ono što su nam ostavili naši preci. Isto tako, preuzeli smo obvezu da to ostavimo generacijama koje dolaze iza nas.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u prigodnom obraćanju.

poigrajmo kolo 1

Na ovogodišnjoj smotri folklora u Gučoj Gori, uz izvornu folklornu skupinu „Sloga“, koja je ujedno i domaćin ove kulturno – umjetničke manifestacije, sudjelovale su folklorne skupine i kulturno-umjetnička društva iz Središnje Bosne, Hercegovine i Republike Hrvatske: KUD "Dukati" iz Vukovara, HKUD "Ognjišta"iz Žepča, Viteško udruženje "Kumpanjija" iz Blata, BFD "Ciciljona" s Brača , KUUU "Zvona Zagore" iz Šibenika , KUD "Podvinje" iz Podvinja, ŽPS "Bećaruše" iz Slavonskog broda, HKUD "Višići" iz Čapljine, HKUD "Lika" iz Gospića i Muška pjevačka skupina "Veseli šokci" iz Slavonskog Broda.

Svečanom otvaranju 11. Smotre hrvatskog folklora prethodilo je misno slavlje u samostanskoj crkvi koje je predslavio gvardijan Franjevačkog samostana fra Drago Pranješ.

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17