logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Emir Šehić prvi je diplomant studija glazbe u Kreševu

emir sehic

Student FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru na dislociranom studiju u Kreševu održao je završni koncert u Vijećnici

U općinskoj Vijećnici u Kreševu, u Srednjobosanskoj županiji, održan je završni koncert na klasičnoj harmonici Emira Šehića, studenta Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru na dislociranom studiju u Kreševu, u klasi redovitog profesora dr. sc. Zorana Rakića. Na programu su bila djela Bacha, Kusyakova, Scarlattija, Makkonena i Hermosa. Emir je prvi student koji završava studij na dislociranom studiju u Kreševu.

Kvalitetni mladi ljudi

"Širenje mostarskog Sveučilišta u manja mjesta kao što je Kreševo, jedno od središta začetka školstva u Bosni i Hercegovini, bio je logičan i zanimljiv iskorak. Smještanje jedne ovake institucije, točnije smještanje dislociranoga studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, pokazao se opravdanim jer danas u akademskoj 2017./2018. godini imamo i prvu generaciju prvostupnika glazbene kulture i klasične harmonike. Mogu slobodno reći kako smo ponosni i sretni što smo uspjeli tijekom ove četiri godine rada i truda obrazovati generaciju kvalitetnih mladih ljudi, budućih profesionalnih glazbenika", istaknula je doc. dr. sc. Lidija Vladić-Mandarić, pročelnica studija glazbene umjetnosti na Fakultetu prodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Poticaj studentima

"Ponosan sam jer prvi student na dislociranom studiju u Kreševu završava fakultet te se nadam kako će ovo biti poticaj i drugim studentima da pođu Emirovim putem" izjavio je dekan fakulteta prof.dr.sc. Mario Vasilj.

Istoga dana i prva prvostupnica glazbene kulture Aria Adžaip obranila je završni rad pod mentorstvom prof. dr. sc. Lidije Vladić-Mandarić.

artinfo.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17