logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ljubuški učenici: Iz Fojnice nose lijepe uspomene, ali i nagrade

ministrice u fojnici

"Bio je to izvanredan događaj i doživljaj za nas. Naše učenice bile su uzbuđene i iznimno zadovoljne dobivenim priznanjima i što su svojim trudom i zalaganjem zaslužile jedan ovakav posjet i mogućnost upoznavanja BiH i našeg kulturnog bogatstva. Posebno želimo zahvaliti Perici Biški i Ivanu Bebeku Acanu, članovima Fotokluba Fokus Ljubuški te IED-u Herc Info na pomoći i potpori u radu i realiziranju našeg projekta", kazala nam je zadovoljno nastavnica Ana Bubalo iz Osnovne škole Tina Ujevića u Ljubuškom nakon što su učenice sedmog razreda Antonela Bebek, Ena Zadro i Rahela Zadro postigle hvalevrijedan uspjeh na 22. međunarodnoj kulturnoj manifestaciji Dani europskog naslijeđa u kojoj sudjeluje 50 europskih zemalja, a koju je u Federaciji BiH organiziralo Federalno ministarstvo kulture.

Na natječaju u sklopu programa "Mladi i naslijeđe", čija je tema imala naslov "Naša baština - spoj prošlosti i budućnosti", podsjetimo, sudjelovale su sa svojim videouratkom "Vitina, maleno mjesto srca moga" i osvojile drugo mjesto. Njihova nastavnica Ana Bubalo vodila ih je i usmjeravala u radu. Uspjeh je još veći ako se zna da je na natječaj pristiglo oko 750 radova, likovnih, literarnih, dokumentarističkih, skulptura, maketa i videouradaka.

Za svoje uspješno djelo učenice i njihova nastavnica nagrađene su sudjelovanjem na dvodnevnoj manifestaciji u općinama Lepeničke doline - Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Bile su nazočne na nekoliko kulturnih priredbi i susreta te obišli više kulturno-povijesnih spomenika i ustanova. Tom prigodom u Fojnici je upriličena i svečana dodjela diploma nagrađenim učenicima i profesorima osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH te zahvalnice školama čiji su učenici osvojili nagrade, a uručili su ih federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalna ministrica financija Jelka Milićević i ministar prosvjete iz Bosansko-podrinjske županije Damir Žuga.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17