logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Čović otvorio filmski festival u Orašju

covis orasje festival

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju filmskog festivala "23. Dani hrvatskog filma" u Orašju, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

Otvarajući svečanost hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, kazao je kako Orašje s ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što se i ove godine, sa različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festival filma, kako bi se podijelila radost i sa lokalnim ljudima, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru velikog kulturnog događaja u Orašju, kao i svima onima koji ga podržavaju na ovom njegovom putu te je poželio svima u ovih osam dana festivala, da uživaju u filmskoj umjetnosti.

"Svi vi koji podržavate ovakve projekte nas Hrvata, projekte koji nas i definiraju u kulturnom smislu kao hrvatski narod, hvala vam od srca", kazao je dr. Čović, uz naglasak na zajedništvo, kako bi ovaj projekt kao i mnogi drugi poslali posebnu poruku koje će se vidjeti s obje strane Save.

Na 23. Danima hrvatskoga filma, najvećeg kulturnog događaja u Županiji Posavskoj, prikazat će se osam filmova iz najnovije hrvatske produkcije, te po jedan gostujući film iz BiH i Srbije, kojim se završava festival 8. rujna.

Na svečanom otvorenju ovog filmskog festivala u Kino dvorani došli su brojni dužnosnici iz BiH i Hrvatske, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma te prijatelji festivala.

Izaslanstvo HDZ-a nazočilo je i na prijemu kod načelnika općine Orašje Stanka Vincetića u povodu manifestacije Dani hrvatskog filma. /HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17