logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

KNEZOVIĆ PROTIV ŠERBEDŽIJE: Nestalo je 66 milijuna kuna, novcem za film kupuju se stanovi

slaven knezovic

Na prijedlog Zakona o audiovizualnim djelatnostima, čiji nacrt je objavila Vlada Hrvatske, a kojim se definira izbor i ovlasti članova HAVC-a burno su reagirali iz Stručne udruge producenata (SUP), na čelu sa mostarskim glumcem Slavenom Knezovićem, javljaju hrvatski mediji.

Zasmetalo im je što Zakon “cementira” postojeću raspodjelu sredstava koja ostaju pod kontrolom dosadašnjih udruga i njihovih vodstava. Prema SUP-u, to je netransparentno i protuustavno.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Izvješćujemo hrvatsku javnost da se prijedlogom Zakona o AV djelatnosti pokušavaju u Zakon ugraditi izabrane udruge. To je protuustavno.

Udruge koje nemaju ni legitimitet, niti legalitet, dobile bi ovakvim prijedlogom zakonsku poziciju da odlučuju o financiranju projekata na javnim pozivima na kojima i sami sudjeluju!

Tako bi se ponovo u beskraj događale situacije koje su predmetom velikog broja kaznenih prijava od 2012. gdje klijentelističko/koruptivne skupine ljudi organizirane u udruge, same prijavljuju svoje projekte na javnim pozivima, a zatim odlučuju o njihovom financiranju!

Najbolji primjer tomu jest udruga DHFR, čiji predsjednik Danilo Šerbedžija sakriva novac dobijen od hrvatskih građana za digitalnu retransmisiju, prema izvješćima ZAMP-a preko 66.000.000,00 kuna u proteklih desetak godina, ne iskazuje taj novac u bilancama DHFR-a te ih na taj način krivotvori.

Istovremeno taj novac (strogo namjenski novac ) za nositelje autorskih prava iz digitalne retransmisije troši na kupnju stanova i „troškove“ vrhuške udruge! O toj nezakonitoj raspodjeli desetaka milijuna kuna odlučuje predsjednik Odbora za autorska prava pri DHFR-a – tko drugi nego Hrvoje Hribar! Osoba koja je morala otiči sa čela HAVC-a nakon najnegativnijeg nalaza Državne revizije u povijesti hrvatske države.

Zahtijevamo da se započete istrage DORH konačno završe .

Zahtijevamo od Vlade RH da povuče prijedlog Zakona i iz njega u zakonskoj proceduri izbaci udruge koje bi ovako same sebi dijelile javni novac, stoji u priopćenju SUP-a./HMS/

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17