logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

USKORO: "Dva stoljeća Slimena", knjiga o groblju Slimena i svjedocima tog vremena

slimen 1

Uskoro u javnost izlazi vrijedna monografija "Dva stoljeća Slimena", knjiga posvećena katoličkom groblju Slimena koji pripada najstarijoj župi lašvanske doline, župi "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Docu.

Monografija "Dva stoljeća Slimena" (1818.-2018.) nastala je kao izraz dobre volje da se poslije dva stoljeća postojanja groblja na Slimenima zaokruži jedan period o kojemu postoje svjedoci vremena, kako oni živi tako i oni koji su zapisani u župne matice ili druge korisne izvore. Autori ove knjige Velimir Bugarin i Ivan Zec potrudili su se u prikupljanju vrijednih podataka s područja Slimena.

Na području Slimena gdje je toliko godina postojalo groblje trajao je i život pripadajućih naroda. Monografija bilježi i vrijedne sadržaje etnografskog značenja kao i životne priče hrabrih i pobožnih žitelja s ovog prostora.

Treba istaknuti kako je monografija izašla u nakladništvu Župnog ureda Uznesenja BDM Dolac. Fra Zoran Livančić župnik Župe Uznesenja BDM u Docu bio je ujedno recenzent i urednik monografije.

Knjiga će biti predstavljena 22. srpnja 2018. godine, u prvoj nedjelji nakon blagdana sv. Ilije koji je zaštitnik groblja i kada će se na poseban način misnim slavljem proslaviti 200 godina postojanja groblja Slimena.

artinfo.ba | preuzeto s portala travnicki.ba

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17