logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

3°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Mladi u Bugojnu provode projekt "S knjigom nikad nije mrak"

u knjiznici

Članovi neformalne grupe mladih iz Bugojna posjetili su Gradsku biblioteku kojoj će, po okončanju projekta "S knjigom nikad nije mrak", donirati određen broj audio knjiga.
Projekt bi trebao poboljšati i unaprijediti život osoba s mentalnim i kombiniranim teškoćama, slijepima i slabovidima, te djeci s disleksijom.

Cilj je, također, da se ukaže na značaj i probleme koji prate obrazovanje invalidnih osoba i olakša pristup književnim djelima u audio izdanju.

"Većina djece s teškoćama je uključena u inkluzivno obrazovanje, a audio knjige će im olakšati časove maternjeg jezika i savladavanje lektire. Neke od snimljenih knjiga su: Andersenove bajke, Grimmove bajke, Patuljak vam priča (Ahmet Hromadžić), Priče iz davnina (Ivana Brlić-Mažuranić), i Mali princ (Antoine de Saint Exupery)", istaknuli su.
Izabrana književna djela čitali su volonteri iz Bugojna, a organizaciju snimanja i obradu materijala pomogli su njihovi prijatelji s web-portala www.bug.ba.

Osim Gradskoj biblioteci, snimljeni materijal bit će poklonjen djeci i mladima s posebnim potrebama u Udruženju "Leptir".

Aktivnost je dio projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini", koji provodi Međunarodna organizacija za migracije BiH (IOM).

artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17