logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Foto/video: Banjalučka filharmonija oduševila u Kreševu

koncert b filharmonija

 

Kreševo je sinoć imalo priliku uživati u pravoj rapsodiji zvuka koja se širila Crkvom Uznesenja BDM. Naime, u sklopu manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” održan je koncert Gudačkog koncerta Banjalučke filharmonije. U skoro sat i pol vremena koliko je koncert trajao, izmjenjivale su se skladbe Ewarda Elgara, Karla Jenkinsa, Samuela Barbera, Edvarda Griega te Georgea Gershwina pod ravnanjem dvaju mladih dirigenata Emira Mejremića(Sarajevo) i Dušana Uroševića dok je koncert uveličalani sjajna solistkinja na violini Lidija Bojinović (Banja Luka).
Nažalost, malobrojni kreševljaci su prepoznali važnost jednog ovakvog događaja kakav nemaju priliku često vidjeti ni puno veći gradovi a kamoli male općine poput Kreševa i njemu susjednih.


Nazočne je u ulozi domaćina na početku koncerta pozdravio samostanski vikar fra Josip Jukić dok je ulaz kao i na sve druge događaje "Hrvatskog proljeća" bio besplatan.
Podsjećamo, organizator manifestacije koja završava narednog petka u Kiseljaku koncertom ansabmla LADO je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac.

Bаnjаlučkа filhаrmonijа je osnovаnа 2010. godine. Njene člаnove i rukovodstvo čine mlаdi, аli već priznаti umjetnici koje predvodi direktor Filharmonije Ivan Otašević.

Ovim koncertom nastavljena je suradnja s institucijama kulture iz Republike Srpske. Osim Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke koji je nastupio u sklopu "Hrvatskog proljeća" u Travniku ove godine, Gudački orkestar je već gostovao u Vitezu prošle godine te sada u Kreševu.

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17