logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Druga strana rata" u Bugojnu

plakat bugi bugojno

 Manifestacija “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u okviru ovogodišnjeg programa predstavit će i ‘domaće snage’, odnosno, knjigu i izložbu autora Velimira Bugarina, povjesničara i antropologa iz Novog Travnika.

Riječ je o predstavljanju knjige 'Druga strana rata: Sjećanje na ratnu svakodnevicu u Lašvanskoj dolini' te izložbi eksponata   'Ratna svakodnevica od 1992. do 1995. godine'.

Događaj će biti održan u četvrtak, 21.lipnja u prostorijama HKD-a Napredak u Bugojnu s početkom u 17 sati. O knjizi će osim autora govoriti i Goran Pejaković te Ivan Sajević.

Knjiga je nakon višegodišnjeg istraživanja, prikupljanja građe, analize, interpretacije prikupljenih podataka, intervjuiranja ali i suočavanja s vlastitom prošlošću, izašla iz tiska a zatim i promovirana po brojnim gradovima u BiH ali i Hrvatskoj.

Riječ je o prvoj ratnoj etnografiji o Lašvanskoj dolini. Autor Velimir Bugarin, donosi nam pregled i presjek "normalnog" života u ratom zahvaćenom "nenormalnom" okruženju Lašvanske doline. Istraživanje različitih segmenata ratne svakodnevice provedeno je na području općina Novi Travnik, Travnik, Vitez i Busovača (enklava Lašvanska dolina). Sjećanja i životne priče koje je prikupio mogu poslužiti kao vrlo vrijedno vrelo za buduća istraživanja, analize i interpretacije ratne svakodnevnice, međureligijskih i međunacionalnih odnosa u ratnom okruženju, ali i pri rekonstrukciji razvoja događaja i tijeka rata u Lašvanskoj dolini.

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17