logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

U petak počinje "Art Colony Borovica 2018"

art colony borovica

Ovogodišnja kolonija "Art Colony Borovica", koja četvrtu godinu zaredom okuplja umjetnike iz regije na prostorima srednjovjekovnog kraljevskog grada Bobovca u općini Vareš, započet će u petak, 1. lipnja, okupljanjem sudionika u foajeu Radničkog doma.

Kolonija će početi u 13 sati pozdravnim obraćanjem načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića.

Suradnjom udruženja HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, "Zavoda MUK QRA" Sevnica iz Slovenije, samostalnih likovnih umjetnika te glazbenika i pisaca iz regije, Art Colony Borovica postala je svojstveni multikulturni događaj.

Usmjereni na promicanje kulturnih raznolikosti i međukulturnog dijaloga, umjetnici će svojim djelovanjem ukazati na važnost očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa, nacionalnog spomenika „Kraljevski grad Bobovac“, kao najznačajnijeg simbola državnosti Bosne i Hercegovine, priopćili su organizatori.

U sklopu kolonije, od 28. svibnja bit će uključen i rezidencijalni projekt suvremenog kiparstva, pod vodstvom akademskog kipara Dalibora Nikolića, inače povratnika iz Londona.

U kiparskoj radionici sudjelovat će i akademska kiparica iz Viteza Kristina Livančić, studentica Chevening programa na postdiplomskom studiju u Velikoj Britaniji Monika Malbašić i mlada vareška umjetnica Ana Mirčić.

Održavanje kolonije podržati će svojim nastupima "Vareški tamburaši", mješoviti vokalni sastav "Art Vivo" iz Sarajeva s dirigentom Danijelom Žontarom i sopranisticom Aidom Čorbadžić, te violinisticom Andreom Nikolić iz Beča, rock sastav "Ivkine mirođije“ iz Kreševa i književnik Željko Ivanković. Urednik i voditelj Art Colony Borovica je Stjepan Šimić Pepi, stoji u priopćenju.

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17