logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Foto/video: Franjevački bogoslovi oduševili na koncertu u Lepenici

bogoslovi lepenica zbor

 U Župi svete Ane Banbrdo u Lepenici danas je bilo posebno svečano. Naime, pučku misu je predvodio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić a svojim pjevanjem su je uveličali franjevački bogoslovi Franjevačke teologije Sarajevo, članovi zbora "Fra Nenad Dujić". U prepunoj crkvi, vjernici ove ali i susjednih župa nakon mise su uživali i u Uskršnjem koncertu spomenutog zbora kojim ravna fra Emanuel Josić.

Oko 45 minuta koncerta pratila su osobna svjedočenja nekoliko bogoslova predvođenih njihovim odgojiteljem fra Danijelom Nikolićem ali i profesorom fra Josipom Mrnjavcem inače rodom iz Lepenice.
Osim njih, misu su koncelebrirali i brojni drugi svećenici među kojima i fra Nikica Vujica definitor i ekonom Provincije.
Sve ih je pozdravio i zahvalio lepenički župnik fra Stipan Radić kazavši kako se za ovaj Uskršnji koncert odlučio zvog važnosti najvećeg katoličkog blagdana ali i činjenice da za vrijeme Božića ima puno više aktivnosti i događaja.

Potreba za duhovnim zvanjima bila je temom koncerta ali i pučke mise te je provincijal pozvao da se za ista moli jer ni jedno nije slučajno nego upravo izmoljeno.

U programu za vrijeme koncerta spomenut je naravno još jedan Lepenčanin fra Ivica Perić, misionar sa dugogodišnjim stažom službe u Africi zahvaljujući kojemu često dolazi do suradnje sarajevske Teologije i onih u afričkim državama. Jedan od dvojice bogoslova iz Konga koji se trenutno nalaze u Sarajevu i koji su također članovi zbora, sa nazočnima je podijelio svoja iskustva i razmišljanja.

Inače, Zbor "Fra Nenad Dujić" uskoro svira i svoj prvi cd duhovne glazbe premda uspješno djeluje dugi niz godina kao samo jedna od brojnih vannastavnih aktivnosti sarajevskih bogoslova.


artinfo.ba

 

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17