logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

25°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

  • HNS

Izložbom ‘U bojama proljeća’ počeli Dani općine Travnik

izlozba

Izložbom “U bojama proljeća”, čiji su autori polaznici škole slikanja “Nek-art”, u Travniku su u ponedjeljak navečer otvoreni Dani općine, u okviru kojih će, do 27. ožujka, biti upriličeni brojni kulturni, sportski i zabavni sadržaji.

Voditelj škole “Nek-art” Nermin Kozlo kazao je Feni kako postavka “U bojama proljeća” sadrži 62 slike, koje su nastale tijekom dvomjesečnog ciklusa škole te da će u Centru za kulturu u Travniku biti postavljena u idućih 15 dana.

Školu pohađaju osobe u dobi od devet do 66 godina, koje prolaze sve faze od crtanja na papiru, pripreme i odabira motiva, do prenošenja na platno, odnosno rada s uljanim bojama. Motivi su različiti, od arhitekture i pejzaža, do cvijeća i figura, a svi polaznici, uglavnom, tek počinju sa slikanjem i rijetki su oni s prethodnim iskustvom u ovoj oblasti, dodao je Kozlo.

Dane općine Travnik otvorili su načelnik općine Admir Hadžiemrić i predsjedateljica Općinskog vijeća Vlatka Lukić, koji su pozvali nazočne da, do kraja ožujka, posjećuju i ostale programe ove manifestacije.

Zahvalna sam što imamo veliki broj talenata i nadam se kako će ih idućih godina biti i više te da će biti na ponos Travniku, kazala je Lukić.

Kako je rečeno, Dani općine iz godine u godinu imaju sve veći značaj, te u njima sudjeluju sve više građana, ali i osoba koje dolaze izvan Travnika.

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17