logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

13°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Dani europskog nasljeđa 2017." u Bosanskoj Posavini

ministrica kulture

U Orašju, 25. listopada 2017. godine, ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović na svečanom otvaranju "Dana europskog nasljeđa 2017.", pozdravila je domaćine, sudionike i organizatore manifestacije. U pozdravnom obraćanju, ministrica je konstatirala kako ovaj kulturni događaj, između ostaloga, pokazati će Europi i našoj javnosti bogato nasljeđe naših predaka, kulturnu riznicu, tradiciju i ljepotu prirode Bosanske Posavine. Nadalje, kazala je da ovakve manifestacije, u kojima sudjeluje veliki broj sudionika iz cijele FBiH, različitih religijskih i nacionalnih pripadnosti, daju značajan doprinos zajedničkim bosanskohercegovačkim vrijednostima.

S velikim zadovoljstvom ministrica je naglasila kako se je veliki broj mladih s cijelog područja FBiH uključio u realiziranje programa manifestacije. Ministarstvo je od mladih, po raspisanom natječaju, primilo 1098 njihovih literarnih, likovnih i drugih radova, stvaranih na temu našeg kulturnog i prirodnog bogatstva. FMKS najbolje radove će nagraditi i njihove mentore. Također, mladi izravno sudjeluju u održavanju kulturnih radionica, postavljanju izložbi te realiziraju i druge programske sadržaje manifestacije.

Spomenula je i održavanje Okruglog stola koji će se održati u sklopu manifestacije, na kojem će eminentni stručnjaci, vrsni poznavatelji kulturne i prirodne baštine Posavine, prezentirati svoje stručne radove.

Ministrica je u svom govoru zamolila sve kompetentne strukture društva da daju svoj doprinos kako bi se što bolje zaštitilo, sačuvalo i valoriziralo materijalno i nematerijalno kulturno bogatstvo Posavine. Na kraju izlaganja, ministrica Dujmović je zaželjela da što veći broj posjetitelja uživa u programu manifestacije, a domaćinima, sudionicima i organizatorima manifestacije, uz sve pohvale, zahvalila se osobno i u ime FMKS FBiH.

Istoga dana, ministrica Dujmović je u Oštroj Luci otvorila Etno sobu posavskih čipkarica koje djeluju pri KUD „Ravnica“ i tom prigodom je pohvalila te narodne umjetnice. Između ostaloga, kazala je kako je njihovo umjetničko stvaralaštvo važan i značajan segment naše nematerijalne kulture s kojim se trebamo itekako ponositi.

artinfo.ba

 

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17