logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

23°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

  • HNS

Kiseljačanka Dragica Raguž među nagrađenim na Viva Film Festivalu

viva film festival

Dragičin film "Sustav te laže" osvojio drugo mjesto u kategoriji omladinskog bh filma
Među različitim načinima koji ljudima stoje na raspolaganju kako bi ukazali na pojedine, uglavnom negativne pojave u društvu, je film. Ipak, ovaj način ukazivanja na određene pojave i događaje rezerviran je isključivo za talentirane za ovu vrstu umjetnosti. A njima čini se pripada i 16-godišnja Dragica Raguž iz Kiseljaka, učenica trećeg razreda Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Potvrdu svojeg talenta za film Dragica je dobila na ovogodišnjem trećem izdanju Viva Film Festivala. U kategoriji omladinskog bh filma Dragičin film „Sustav te laže“ koji uspoređuje sadašnji sa prijašnjim sustavom školstva u BiH, osvojio je drugu nagradu. U kategoriji učenika iz 22 osnovne i srednje škole iz svih krajeva BiH, Dragica se uspjela plasirati među autore najboljih filmova. Prva nagrada otišla je u Stolac, a treća u Vitez.

Nagrađena Kiseljačanka kaže da joj film hobi, a poruka koju je željela njime postati namijenjena je prvenstveno njezinim vršnjacima, a potom i svim ostalim u sustavu, posebice onima koji odlučuju o školstvu i školskim programima.

"U filmu kojeg sam osmislila i realizirala zajedno sa svojim timom, željela sam skrenuti pozornost na mnoge anomalije u školskom sustavu koji je prilično ograničen, pun nedostataka i ne priprema učenike za stvarni život. Mislim da takav sustav treba promjene koje bi trebali pokrenuti mi mladi i tako prekinuti dugogodišnju apatiju koja vlada među većinom mojih vršnjaka", kazuje nam Dragica.

Iako je pokazala kako ima talenta za filmsku umjetnost, Dragica Raguž kaže da joj film ostaje ipak samo hobi kojim će se i dalje rado baviti kao jednim od načina mijenjanja stanja u društvu kojim, kao ni većina mladih u BiH nije zadovoljna.

"Mnogo je toga u sustavu što treba mijenjati. Svima nam je jasno kako su promjene neophodne, ali mora nam isto tako biti kasno da svi moramo nešto uraditi kako bi mijenjali sustav koji nas laže i čije su žrtve mnogi od nas", poruka je mlade Kiseljačanke, dobitnice nagrade u jednoj od četiri kategorije Viva Film Festivala.

artinfo.ba/ap

Share

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17