ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

puljic komsic dzafer

Puljić ugostio one koji mu majoriziraju stado

       I ovog uskrsnog ponedjeljka nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić organizirao je tradicionalni uskrsni prijam za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog  života u BiH. I dok je  prethodnih godina ovo bio iznimno posjećen događaj na kojemu se moglo vidjeti mnoštvo najprije hrvatskih političkih predstavnika, a potom i bošnjačkih, srpskih te diplomata akreditiranih u BiH, ovogodišnje je „sijelo“ kod Vinka kardinala bilo u najmanju ruku čudno. Izuzmu li se poglavari islamske i pravoslavne crkve te židovske zajednice, među zvanicama dominirali su bošnjački političari predvođeni dvojicom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, uz prigodne ikebane u liku i djelu Marinka i Marija Pejića, kojim se svakodnevno pokušava prikriti bošnjački unitarizam glavnog grada.

Legitimno izabranih hrvatskih predstavnika nije bilo, izuzme li se pokoji zalutali i neinformirani. Jer niti jedan legitimni koji do sebe drži ne bi sebi dozvolio stati uz Željka Komšića, Hrvatima od strane bošnjačkog biračkog tijela nametnutog člana Predsjedništva BiH. Komšić koji se klanja Josipu Brozu Titu, jednom od najvećih krvnika hrvatskog naroda u novijoj povijesti, bez srama je po treći put na prošlogodišnjim izborima zasjeo u fotelju hrvatskog člana Predsjedništva BiH, svjestan da među Hrvatima skoro ni glasa dobio nije. Takvoj osobu „u obraz“ svašta stane, pa i doći na prijam vrhovnog poglavara Katoličke crkve u BiH, pred čuvara stada koje godinama majorizira. Naravno, rame uz rame s onima koji mu u tomu pomažu, bošnjačkim političkim predstavnicima.

Komšićev dolazak na prijam kod kardinala, znajući o kakvom je osobi bez trunke karaktera riječ, nikoga ne treba iznenaditi. Ali je svakako iznenađujuće zašto ga je kardinal pozvao, znajući da Komšić majorizira njegovo stado. Želi li Puljić ubrzati nestanak katolika u BiH, ugošćujući one koji produžuju agoniju političke nestabilnosti koja ja posljednjih godina primarni razlog odlaska mnogih katoličkih obitelji iz BiH? Ili možda želi Komšića obratiti jer vratiti ga u stado kojem nikad nije pripadao ne može. Puljićeve namjere nama običnim smrtnicima zasad su nejasne, kao što nam je nejasno i što oni koji gaze prava hrvatskog naroda, dominanto katoličkog, rade na prijemu kod vrhovnog poglavara te iste katoličke crkve u BiH.

  “Treba ovu zemlju voljeti. Treba je izgrađivati zajedno. To vam poručujem kao sin ove zemlje”, kazao je kardinal Puljić obraćajući se prisutnima, mahom onima koji istu tu zemlju razgrađuju, grubo gazeći prava najmalobrojnijih, Hrvata katolika u BiH. Oprosti mu Bože ukoliko ne zna što čini, a u što čisto sumnjamo.

Matija Perić/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17