• LEDA 2

mektic migranti

 Priča o navodnom vrbovanju nekih građana BiH bliskih selefijskom pokretu te njihovom naoružavanju od strane obavještajnih službi susjedne Hrvatske koje je plasirao žurnal.info, a na nju se navodezao, a tko drugi neki Dragan Mektić, odlazeći ministar ne/sigurnosti BiH, toliko je besmislena da ne znam vrijedi li je uopće i komentirati. No, zbog težine iznesenih optužbi koje su pokrenule specijalni rat protiv Hrvatske, svakako vrijedi analizirati motive ovog „senzacionalnog“ uratka. Naime, autori i naručitelji teksta među osvjedočenim prijateljima BiH, što Hrvatska definitivno jest, traže neprijatelja, pokušavajući zaštiti one koji su bili i ostali stvarna prijetnja sigurnosti svih naroda i građana u BiH. Tvrdnju da je Hrvatske bila i ostala istinski prijatelj BiH potkrjepljuju brojne činjenice, od na desetine tisuća izbjeglica iz BiH koje je primila u ratu do pomoći koju nam susjedi pružaju na europskom puta na kojemu se svako malo gubimo. Upravo je naša nespremnost suočiti se s islamskim terorizmom jedna od stvarnih prijetnji ne samo našoj sigurnosti nego i bilo kakvoj ozbiljnoj priči o europskim integracijama. Zemlja koja protiv onih koji ukazuju na problem pokreće specijalne ratove definitivno nije poželjna nikomu. A BiH upravo to čini.

Umjesto suočavanja s problemo koji korijene vuče iz rata, pokreće specijalne ratove protiv onih koji na problem upozoravaju. Zar su Hrvati središnje Bosne izmislili pokret El mudžahid, ritualna ubojstva i zločine koje je počinio pod okriljem Armije BiH, zar su poslijeratna ubojstva hrvatskih povratnika i policajaca u Travniku, podmetanja eksplozivnih naprava u kojima su stradavali i Hrvati i Bošnjaci izmišljeni, jesmo li umislili da je nedavno na krvavom pohodu od Konjica preko Tarčina pomahnitali mudžahedin Edin Gaćić ubio dvije osobe, među njima i policajca Mahira Begića? Naravno da nismo, jer sve se to dogodilo i kreirano je u kuhinjama različitih oblika islamskog terorizma u koje uskoro stiže „pojačanje“ u vidi prekaljenih boraca ISIL-a. Ili je sve ovo izmišljotina SOA-e. Ne bi čudilo da novinari bošnjačkih medija zajedno s Mektićem i takvu suludu tezu pokušaju plasirati javnosti. Naravno, dijelu koji takvim kreatorima teorija zavjere umjesto odgovornog pristupa poslu, još vjeruju.


Mi ostali koji im nikad nismo vjerovali izazivamo ih da kad su već toliko dobro dez/informirani da pronađu po čijem je nalogu prije točno 20 godina likvidiran federalni doministar unutarnjih poslova Jozo Leutar ili tko je prije toga ubijao hrvatske povratnike i policajce u Travniku? Možda je posljednjeg od njih Antu Valjana likvidirala SOA uz nadzor i potporu Aktiva islamske omladine čije prostorije su bile preko puta Policijske uprave Travnik gdje je Valjan ubijen. A onda je SOA nepoune dvije godine kasnije ubila i prvog Hrvata na čelu Federalnog MUP-a. Tek tako, da se Vlasi ne dosjete. Suludi je to scenarij, ali ništa manje luđi od priče o hrvatskim obavještajcima koji vrbuju i naoružavaju islamiste u BiH.


Matija Perić/artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • LEDA

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17