• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

topic napredak

Novinar, kolumnista i urednik na BHRT-u Tvrtko Milović na svom FB profilu ponovno se osvrnuo na djelovanje Franje Topića, neprikosnovenog vladara HKD-a Napredak. Osvrt prenosimo u cijelosti:

 

Kao što smo neki dan egzaktno utvrdili, Središnja uprava Napredak Sarajevo 2017. nije se bavila baš ničim konkretnim osim vlastitim sjednicama i dva godišnja koncerta. No, izostanak konkretnog rada ne znači da Napredak nije ostvario zavidne prihode i trošio.
O, kako je trošio...

Samo te godine Napredak je od nekretnina u Zagrebu ostvario skoro 1,5 milijuna kuna, a akumulirana dobit krajem 2018. iznosila je skoro 6 milijuna kuna!
Da Napredak ima para potvrđuju i besmisleni plaćeni oglasi u Večernjem listu, preko čitave stranice. Inače, jedna objava prema cjeniku Večernjeg lista iznosi basnoslovnih 10.000 KM!

Tako je objavu o jednoj protokolarnoj posjeti Franje Topića gradonačelniku Dubrovnika Napredak platio 10.000 KM. Eto tako, da se malo medijski promovira.

A para ima.

Napredak ima toliko para da je nepoznatoj (fizičkoj ili pravnoj) osobi dao kredit od 2,9 milijuna kuna! Zanimljivo, ta osoba kredit uporno ne vraća. Članovi Napretka imaju pravo znati tko je dobio taj novac. Članovi Središnje uprave imaju obavezu znati tko je dobio novac i zašto ga ne vraća.

A ako ne znaju oni, onda bi to morali znati članovi Nadzornog odbora Josip Muselimović i Radoslav Tuka, bivši prijatelj Nadana Vidoševića. Ili barem Topićev intimus Luka Brković. Sve redom osvjedočeni mrzitelji novca i financijskih malverzacija.

Treba li napomenuti da je iznos koji Napredak isplaćuje za stipendije, što je i osnovna svrha postojanja ovog društva, svake godine sve manji, a ostvarena dobit – sve veća!?

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17