kodovi informatika

Kako sjajna nastavnica informatike Valentina Vidović iz Osnovne škola Kiseljak pravi satove informatike zanimljivim i drugačijim?
"Ponavljanja gdje mogu primijeniti (manje cjeline) napravim QR kodove koji kriju pitanja, njih 5-10. Ponekad je to teorija primjerice Internet, ponekad pretvaranje binarnih i dekadskih sustava, osnove informatike i slično.
Pravila napravimo da svi mogu imati najviše jedan kod kod sebe, zalijepe ga u bilježnicu ili na papir, odgovore na pitanje i onda mogu po novi. Skeniranje kodova mogu obaviti za stolom gdje se nalaze kodovi ili ponijeti svoj mobilni telefon sa aplikacijom za očitavanje. Tko ima svih 10 točnih dobije pet iz aktivnosti. Ako se dogodi da više njih krene uzeti kod onda moraju stati u red i uzimaju onaj koji ih slijedi jer su na jednoj hrpi. U slučaju da dobiju kod kojeg već imaju idu na kraj reda i sve tako dok ne pronađu sve kodove. Uvjet za peticu je svi kodovi i svi točni odgovori“ kazala je Valentina a njenu priču je objavila stranica European Robotics Week Bosnia and Herzegovina

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17