MunchenMisaPolicija.jpg

 

Osoba afričkog podrijetla koja je u subotu navečer ušla na misu hrvatske katoličke župe u Münchenu u crkvi Svetog Pavla uzvikujući "Allahu Akbar" i bacajući kamenje, psihički je bolesna i nije povezana s terorizmom, javlja u nedjelju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Ministarstvo je za Hinu reklo kako je "psihički bolesna osoba" ušla u crkvu Svetog Pavla u Münchenu za vrijeme uskrsnih obreda, vođenih na hrvatskom jeziku.

Muškarac je urlao te bacao kamenje po ljudima i crkvi. Policija je istaknula da nije bilo bacanja petardi, kako je prenio dio medija. Nastao je metež u crkvi, te je lakše ozlijeđeno 25 ljudi. Policija je potvrdila da su osobe hrvatskog državljanstva.

Hrvatski mediji u domovini i inozemstvu pišu kako je riječ o muškarcu srednjih godina, afričkog podrijetla koji je izvikivao "Allahu Akbar", zbog čega su mnogi vjernici mislili da je riječ o terorističkom napadu.

Magazin Fenix  prenosi kako je nekoliko ljudi uspjelo oboriti muškarca na zemlju i zaustaviti ga na putu prema oltaru, nakon čega jestigla policija.

Napadač je nakon privođenja smješten u bolnicu na liječenje.

Policija je usprkos tome pojačala mjere sigurnosti oko svih crkvi u kojima se održavaju svete mise na hrvatskom jeziku, naročito oko crkve Svetog Mihaela u kojoj se održala misa od 12:30 sati.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17