logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Pljusak

15°C

Kiseljak

Pljusak

U Novom Travniku pronađena droga

pas tragac

Službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB Travnik jučer su, oko 12,30 sati, u ulici Ruđera Boškovića, u Novom Travniku, radeći na sprječavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga, uočili vozilo Audi, crne boje, registarskih oznaka A34-K-338, kojim je upravljala osoba F.G. (1971.) iz Travnika.

Iz vozila je ubrzo izašao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije pretresli, a isti je tom prilikom od sebe odbacio dva zamotuljka, za koje se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A. (1988.) iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 EUR-a od osobe F.G.

Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putičevo, općina Travnik, zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain. Izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 EUR-a. U nastavku ove akcije, biće izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je obavješten i dežurni kantonalni tužilac piše radiovitez.ba.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojne droge, te je ova današnja akcija samo nastavak dosadašnjih dobrih rezultata u ovoj oblasti.

artinfo.ba | preuzeto s portala vitez.info

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17