logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

4°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

ŽSB: Kod busovljaka pronađena droga, otkriven provalnik iz Uskoplja, teško povrijeđena vozačica

bilten promet

Tijekom proteklog vikenda na području ŽSB prijavljeno je osam kaznenih djela i 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

U subotu. 6.10.2018. godine, oko 4,50 sati u mjestu Merdani, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača i Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/ŽSB, izvršili su kontrolu i pregled parkiranog vozila, u kojem se nalazilo lice S.S. (1979.) iz Busovače. Tom prilikom, kod istog pronađene su različite materije za koje se sumnja da je opojna droga speed, ekstazi i cannabis. U saradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, protiv navedenog lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici PS Gornji Vakuf naknadno su rasvijetlili kazneno djelo teške krađe, koje je izvršeno 27.9.2018. godine na štetu lica N.I., kojom prilikom je iz ugostiteljskog objekta otuđena određena količina alkoholnog i bezalkoholnog pića. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog kaznenog djela M.K. (1998.) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Protiv istog, nadležnom tužiteljstvu podneseno je izvješće o izvršenom kaznenom djelu.

U istom periodu evidentirane su 23 prometne nezgode u kojima su dvije osobe zadobile teže, a šest osoba lakše tjelesne povrede.

U nedjelju, 7.10.2018. godine, oko 14,05 sati dogodila se prometna nezgoda u mjestu Počulica, općina Vitez, u kojoj su sudjelovali putničko vozilo Citroen Xsara, registarskih oznaka O41 A 582, kojim je upravljala I.M. (1996.) iz Zenice i putničko vozilo Ford Focus, registarskih oznaka T74 E 053, kojim je upravljala B.S. (1982.) iz Zenice. Teže tjelesne povrede u ovoj prometnoj nezgodi zadobila je vozačica u vozilu Citroen Xsara. Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručen je ukupno 331 prekršajni nalog, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirana su ukupno 133 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 22 vozača, od kojih je pet vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola preko 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena dva vozila.

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17