logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Nesreća u Italiji: Poginuo vozač iz Kiseljaka koji je prevozio učenike iz BiH

bus globturnesreca

 

U prometnoj nesreći, koja se jutros prije 06.00 sati dogodila u okolini Brescie, Italija, u kojoj je sudjelovao autobus koji je prevozio učenike iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je povrijeđeno, potvrdili su Feni iz Ambasade BiH u Italiji.

– Prema informacijama sa kojima raspolaže Ambasada BiH, jutros rano u nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo 50 đaka iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivica Čelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni – kazala je Feni ministrica-savjetnica u Ambasadi BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu.


– Ambasada BiH u Italiji je stupila u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Brescia-i, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodioca – kazala je Tanović.

Napomenula je da se “sve lične stvari putnika i pasoši još nalaze u autobusu”.

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu povrijeđena.

– Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u toku dana – kazala je Feni Tanović.

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17