logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

7°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

SIPA uhitila jednu osobu u Gradačcu zbog sumnje na terorizam

sipa pajkan

Jedna muška osoba uhićena je jutros na području Gradačca zbog sumnje da je počinila kaznena djela organiziranje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skupa s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jutros su u okviru akcije kodnog naziva "Damask" uhitili mušku osobu na području Gradačca zbog sumnje da je počinio kaznena djela organiziranje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, akcija je sprovedena po usmenoj naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a tom prilikom je izvršen pretres osumnjičenog, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju je koristio.

"Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku", istaknuto je iz SIPA-e.

U službenim prostorijama SIPA-e obavljena je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji će u uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu biti predat tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

artinfo.ba | preuzeto s portala klix.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17