logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Vikend u ŽSB: Ukraden golf 5, dva vozača teško povrijeđena u prometnoj nezgodi

bilten promet

Tijekom proteklog vikenda na području ŽSB prijavljena su četiri kaznena djela i sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Dana 1.9.2018. godine u 19,30 sati u PS Vitez zaprimljena je prijava o krađi vozila marke Golf 5, registarskih oznaka E75 J 023, s parking prostora ispred Shopping centra GMS u mjestu Jardol, općina Vitez. Prema prijavi, vozilo je ukradeno tijekom navedenog dana od strane jednog ili više nepoznatih izvršilaca i odvezeno u nepoznatom pravcu. Uviđaj izvršili istražitelj i krim. tehničar policijske stanice Vitez, a policijske patrole pretražuju teren i mjesta pogodna za skrivanje ukradenih vozila. Poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i otkrivanja izvršioca.

U istom periodu evidentirano je 27 prometnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile teže i dvije osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 1.9.2018. godine oko 18,45 sati dogodila se prometna nezgoda u ulici Vrbaska, općina Gornji Vakuf/Uskoplje, u kojoj su sudjelovali putničko vozilo BMW, registarskih oznaka E92K035, kojim je upravljao S.D. (1982.) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, putničko vozilo Ford Transit, registarskih oznaka T19O947, kojim je upravljao Č.K. (1985.) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i putničko vozilo VW Sharan, registarskih oznaka ZG7614FH, kojim je upravljao M.K. (1997.) iz Republike Hrvatske. Teže tjelesne povrede u ovoj prometnoj nezgodi zadobili su vozači vozila BMW i Ford Transit, koji su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik. Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 279 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 94 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 19 vozača, od kojih je 7 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

artinfo.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17