logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

SUĐENJE NASERU ORIĆU: Tužiteljstvo zatražilo saslušanje svih svjedoka, Sud ih odbio

naser oric

U Sudu BiH danas je održano pretpretresno ročište, na kojem je početak obnovljenog suđenja Naseru Oriću zakazan za 17. rujna saslušanjem prvog svjedoka optužbe Radivoja Ostojića.

Na jutrošnjem pretpretresnom ročištu postupajući tužitelj Miroslav Janjić iznenadio je obranu, ali i Sudsko vijeće kojim predsjedava sudac Tihomir Lukes, zatraživši da se i u drugostupanjskom, kao i u prvostupanjskom postupku izvedu svi dokazi i saslušaju svi svjedoci, no tome se obrana žestoko usprotivila, piše Avaz.

Orićeva odvjetnica Lejla Čović kazala je kako će se takvim prijedlogom Tužiteljstva bespotrebno oduzeti vrijeme te da ne mogu prihvatiti ovakav prijedlog.

Sudsko vijeće odbilo je prijedlog Tužiteljstva te utvrdilo kako će u postupku pred Žalbenim vijećem biti salušana samo dvojica svjedoka, i to zaštićeni svjedok O1 i svjedok Radivoj Ostojić.

Podsjećamo, Orića Tužiteljstvo BiH, zajedno sa Sabahudinom Muhićem, tereti za ratne zločine nad Srbima na području općine Srebrenica 1992. godine.

Prvostupanjskom presudom Suda BiH Orić je u listopadu prošle godine oslobođen optužbi, ali je Žalbeno vijeće odjeljenje presudu ukinulo, zbog bitnih povreda postupka i naredilo novo suđenje./HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17