logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

4°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

MUP ŽSB: Droga, nesreće i rasvijetljena kaznena djela

policijska traka

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su dva kaznena djela.

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije Travnik su dana 10.07.2018. godine oko 14,00 sati u Novom naselju bb, Turbe, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica S.S. rođen 1985. godine iz Travnika. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.


Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Travnik naknadno su rasvijetlili kazneno djelo ucjena, koje je prijavljeno 07.06.2018. godine na štetu lica A.Đ.. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja je izvršilac navedenog krivičnog djela osoba A. S. rođen 1989. godine iz Zenice.


Policijski službenici PS G.Vakuf-Uskoplje naknadno su rasvijetlili djelo ugrožavanje sigurnosti, koje je izvršeno 12.06.2018. godine na štetu lica S.P. Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog djela, došlo se do operativnih saznanja da je osumnjičeni za navedeno djelo I.B., rođen 1976. godine iz Rame.

U izvješću MUP-a ŽSB stoji kako su evidentirana tri slučaja narušavanja javnog reda i mira te pet prometnih nezgoda u kojima su 2 lica lakše ozlijeđena.


Zbog različitih prekršaja iz oblasti peometa uručeno je ukupno 197 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarimaevidentirano je ukupno 119 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača, a zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti isključena su 4 vozila.

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17