logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Sarajevo oplakuje mladost: Brzina odnijela tri mlada života

poginule djevojke sa


TRI mlade djevojke - Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) - izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini.

Djevojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stup na autoputu A-1 u Butilama.

Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, ostala je stajati na 244 kilometra na sat, piše Dnevni Avaz.

Automobil je potpuno smrskan

Iz smrskanog vozila tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci koji su morali rezali lim. Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu, gdje je iste noći u 20.05 preminula.

Liječnici Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle Oruč. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prijelome kičme i nosne kosti te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Zajedno i u smrt

Ekipa Dnevnog avaza bila je dan nakon nesreće u selu Vrbanja kod Tarčina, gdje su živjele Ajla Ibrica te sestre Lejla i Ajla Oruč.

Očajna majka dviju sestara nije u stanju ni s kim razgovarati, dok je oca, inače policajca, vijest zatekla u Njemačkoj.

"Što da vam kažemo, tragedija nezapamćena. Koliko smo upućeni, Almir je po njih došao, jer su se dogovorili da izađu u grad na kavu kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Njoj je danas, zapravo, rođendan, ali su jučer odlučili izaći. Eto, nije ga proslavila, kao što neće ni naša Ajla Ibrica", kroz suze pričaju Zikret i Amer.

Prema njihovim riječima, svi su se međusobno poznavali još od prvog razreda osnovne škole.

"Sve su zajedno radile, družile se i, eto, zajedno otišle i u smrt. Ovo je sada život bez života", dodaju u suzama.

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17