logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

MUP ŽSB: Kod trojice Fojničana pronađena droga

bilten droga

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su dva kaznena djela.

Policijski službenici PS Fojnica, dana 18.6.2018. godine na lokalitetu Vladića Vrh, općina Fojnica, izvršili su kontrolu i pregled vozila Golf, registarskih oznaka K37J406, u kojem su bila lica V.K. (1996.), A.K. (1996.) i N.B. (1994.), sva trojica iz Fojnice. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, te određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. U saradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Policijski službenici PS Travnik naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 2.6.2018. godine, na štetu V.S. iz Travnika, kojom prilikom je u sportskoj kladionici od oštećene iz novčanika otuđena određena količina novca. Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedene krađe, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog djela D.A. (1986.) iz Travnika. Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužiteljstvu biće podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je pet prometnih nezgoda, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 187 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 84 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine. Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno pet vozača, od kojih su tri vozača lišena slobode i zadržana u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena dva vozila.

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17