logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Sunano

7°C

Kiseljak

Uglavnom Sunano

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

MUP ŽSB: Kod dvojice fojničana pronađena droga

droga zaplijenjena

Policijski službenici MUP-a Srednjobosanske županije su tokom protekle noći proveli više uspješnih akcija u cilju suzbijanja i sprečavanja kaznenih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga, koje su rezultirale lišenjem slobode više osoba osumnjičenih za ova kaznena djela.

Naime, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/ŽSB Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica B.H. (1991.) i E.M (1990.), obojica iz Fojnice. Tom prilikom, kod lica B.H. pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, a na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Kiseljak, izvršen je pretres stana koji koristi lice E.M. i tom prilikom je pronađena određena količina opojne droge speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelima iz oblasti zlouporabe opojnih droga.

Policijski službenici u Vitezu, zaustavili su i kontrolirali vozilo Opel Astra, registarskih oznaka E32 J 185, kojim je upravljao E.M (1986.) iz Viteza. Tom prilikom, kod istog pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, policijski službenici PS Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled vozila Ford Fiesta, reg. oznaka HU 317, u kojem su bila lica S.M. (1978.) iz Jajca, H.A. (1983.) iz Šipova i T.V. (1987.) iz Jajca. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom, protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

artinfo.ba

Share

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17