logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Uhićen bivši zapovjednik Armije RBiH Atif Dudaković

atif uhicen

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhhitili su jutros u Bihaću bivšeg zapovjednika Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje u počinjenje ratnih zločina, potvrđeno je za Klix.ba iz izvora bliskih generalu Dudakoviću.

Dudaković je uhićen u svom stanu u Bihaću.

Pored Dudakovića, uhićeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ratnih zločina nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti. Nezvanično, uhapšen je i Ibrahim Nadarević, bivši ministar za boračka pitanja FBiH.

Optužnica za ratne zločine godinama je bila dio špekulacija u vezi s bivšim zapovjednikom Armije Republike Bosne i Hercegovine. Dudaković je u više navrata, osvrćući se na navode o pripremi optužnice, novinarima u intervjuima govorio kako nije ratni zločinac i da je časno branio svoju zemlju i narod.

Dudaković je bio zapovjednik obrane Bihaća i oslobodilačke operacije ''Sana 95'', tijekom koje je za četiri dana Peti korpus oslobodio okupirane teritorije i ušao u dubinu Republike Srpske na oko 120 kilometara. Istovremeno je ratovao s Vojskom Srpske Krajine, Vojskom Republike Srpske, Vojskom Jugoslavije i zloglasnim "Crvenim beretkama" Milorada Ulemeka Legije i Narodnom odbranom Fikreta Abdića.

artinfo.ba | preuzeto s portala klix.ba

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17