logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

MUP ŽSB: Proteklog vikenda prijavljeno pet kaznenih djela

bilten promet

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zlouporabe opojnih droga, dana 20.04.2018. godine oko 17,00 sati u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, zaustavili su i kontrolirali vozilo marke VW Fox, registarskih oznaka T75M085. Tom prilikom, kod lica M.B. rođen 1995. godine iz Kreševa, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Po dokumentiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Županijskom tužiteljstvu biće podneseno izvješće o počinjenom krivičnom djelu.

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 22.04.2018. godine oko 00,05 sati u ulici Armije BiH, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno u suradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica H.I. rođen 1989. godine iz Bugojna. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 26 prometnih nezgoda,u kojima je 1 osoba smrtno stradala a 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Dana 20.04.2018. godine oko 15,50 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali:

1. Putničko vozilo marke „Opel Astra“, registarskih oznaka E57J120, kojim je upravljao I.B. rođen 1964. godine iz Busovače,

2. Teretno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E91A986, kojim je upravljao A.D. rođen 1976. godine iz Viteza.

U ovoj nezgodi smrtno je stradao vozač vozila marke „Opel Astra“, a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 418 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentiran je ukupno 151 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj postaji do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila.

Zbog neregistriranosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 3 vozila.

artinfo.ba

 

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17