logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Dramatično pred Parlamentom FBiH: Ozlijeđena trojica specijalaca

metalni nosac zastave

Među teško ozlijeđenima je i Zoran Čegar, zamjenik zapovjednika Federalne uprave policije

Prava drama odigrala se u utorak, oko 17:30 sati, pred Parlamentom Federacije BiH, prilikom pokušaja prosvjednika, navodnih zaboravljenih branitelja, da silom uđu na sjednicu Zastupničkog doma. Do sukoba prosvjednika i pripadnika Federalne uprave policije, koji su bili zaduženi za sigurnost i red u i oko zgrade Parlamenta FbiH, došlo je nakon što je časnik Armije BiH iz Zenice Doglod Hajrić zaprijetio donošenjem bombi te sa sa skupinom prosvjednika pokušao probiti policijski koridor s ciljem ulaska na sjednicu Zastupničkog doma. U pokušaju spriječavanja nasilnog ulaska prosvjednika u zgradu Parlamenta FBiH ozlijeđena su trojica specijalaca, dvojica teže te jedan lakše.

Među teško ozlijeđenim je i Zoran Čegar, zamjenik zapovjednika Federalne uprave policije i legenda ratne obrane Sarajeva kojemu je slomljeno rame, te je zadobio teže ozljede vrata i glave. Kao oružje u sukobu s policijom prosvjednici su iskoristili metalne držače zastava kojima su u jednom trenutku s leđa pretukli policajce, a potom se sarajevskim medijima požalili kako ih je policija napala.

Ono što su sarajevski mediji također prešutjeli kad je u pitanju Doglod Hajrić, glavni akter sukoba s policijom, je i činjenica da je riječ o osobi s debelim policijskim dosjeom. Izvori s kojima smo kontaktirali potvrdili su nam kako je Hajrić više puta privođen, najprije zbog terorizma, a potom u više navrata zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Izvor iz FUP-a potvrdio nam je i kako je među prosvjednicima ovog puta bilo dosta osoba s kriminalnim dosjeom, puno njih je konzumiralo alkohol tijekom prosvjeda te se ponašalo krajnje neprimjereno zbog čega je ovaj prosvjed sa sigurnosnog stajališta ocijenjen rizičnim.

Takve policijske procjene potvrdila je i jasno iskazana namjera Hajrića da idući put dolaze s bombama kojima će najprije napasti policiju, a potom ući u zgradu Parlamenta Federacije BiH. Sumnje da je ovaj prosvjed organiziran s ciljem izazivanja osjećaja nesigurnosti i kaosa potkrepljuje podatak da Parlament Fedeacije BiH na dnevni red svojih sjednica ne može staviti braniteljske zakone na kojima inzistiraju prosvjednici jer isti još uvijek nisu upućeni u parlamentarnu proceduru. No, prosvjednike koji se predstavljaju zaboravljenim braniteljima to nije spriječilo da se sukobe s policijom te tijekom nenajavljenom prosvjeda, nasilno pokušaju prekinutu rad Parlamenta Federacije BiH koji u ovom slučaju nije prava adresa za iskazivanje nezadovoljstva.

artinfo.ba

 

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17