logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Pripadniku HVO-a godinu dana zatvora

zatvorenik

Nakon prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje, Sud Bosne i Hercegovine je osudio Gorana Pavkovića na godinu dana zatvora za ratni zločin počinjen na području Prozora.

Pavković je postigao sporazum o priznanju krivnje s Tužiteljstvom BiH. Prema sporazumu, Pavković je zločin počinio kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za regiju Prozor/Rama.

"Neutvrđenog datuma u studenom 1993. u prostoriji Vatrogasnog doma u Prozoru u kojem su pripadnici HVO-a vršili ispitivanje privedenih civila kao sudionik sudjelovao je u mučenju oštećenih, tako što im je golo tijelo dodirivao električnom palicom, tukao ih nogama i rukama, kao i palicom po svim djelovima tijela", stoji u sporazumu, javlja Birn.

Predsjedavajući Sudskog vijeća, Halil Lagumdžija je kazao da je do sporazuma došlo svjesno i dobrovoljno, a ovakva presuda je donesena jer je optuženi bio mlađa punoljetna osoba.

"Sud je utvrdio da je optuženi kriv nakon što je proučen 31 dokaz optužbe. Cijenjene su sve okolnosti i imao je u vidu, da kazna treba zadovoljiti pravdu i da satisfakciju žrtvama. Same žrtve su pozdravile sklapanje sporazuma", kazao je Lagumdžija.

Sporazumom je Pavković oslobođen plaćanja troškova postupka. Na visinu kazneno-pravne sankcije ne postoji mogućnost žalbe.

artinfo.ba | preuzeto s portala bljesak.info

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17