logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Djelomina Naoblaka

20°C

Kiseljak

Djelomina Naoblaka

dora cosic

3. mjesto na “Eurotalents Pre-selection camp“

U razdoblju od 11.–18.08.2017. godine članica STK CM Vitez Dora Ćosić boravila je u stolnoteniskom kampu u mađarskom gradu Kiskunfelgzhaza.

Prema planu i programu, od 11.-16.08. treninzi su se održavali 2 x dnevno (kondicijski, intervalni, sparing) uz pashu renomiranih europskih stručnjaka.

Nakon trenažnog procesa, dana 16.08. u popodnevnim satima održan je kvalifikacijski turnir (grupna faza), gdje je naša Dora ostvarila dvije pobjede protiv Mađarice i Bugarke, te tako osigurala nastup na glavnom turniru sutradan.

Odličnom igrom na glavnom turniru nanizala je još četiri pobjede, protiv Hrvatice, Kineskinje koja nastupa za Nizozemsku, te ponovno ali sada drugih Mađarice i Bugarke.
Uz skor 6-0 ušla je u polufinale, gdje je nažalost poražena od Rumunjke 3-1 u setovima. U srazu za 3.mjesto naša Dora pobjeđuje Njemicu 3-1.

Na kampu su bili predstavnici, natjecatelji i treneri iz više od 10 europskih zemalja, a osim naše Dore boje naše zemlje predstavljali su i Sara Hamzakadić – STK „Bugojno“, Benjamin Zijadić – STK „Stens“ Sarajevo i Vladimir Pandurević – STK „Banja Luka“, vođeni od strane izbornika kadetske reprezentacije BiH gospodina Igora Mihailovića.

Odlični trenažni uvjeti, super treneri i sparing partneri, druženja, nova iskustva, poznanstva i prijateljstva puno su više od sporta!

Na kraju zahvaljujemo svima onima koji su pomogli u realizaciji ove aktivnosti i koji na bilo koji način pružaju potporu u radu kluba- kažu iz STK CM Vitez!

artinfo.ba | preuzeto s portala vitez.info

 

alija izetbegovic

Izetbegović će primati svu moguću pomoć od Hrvatske, ali bez zahvalnosti i moralne obveze, jer je nije smatrao civiliziranom zemljom

Alija Izetbegović često se pozivao na moralna načela jer je bio uvjeren da ga njihovo nepoštovanje udaljava od osnovnih načela islama. No moralnih načela nije se držao kad je bila riječ o Hrvatima i službenoj politici Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini. Nije htio priznati ni elementarnu političku činjenicu da bez izlaska bosanskohercegovačkih Hrvata na referendum o neovisnosti međunarodna zajednica ne bi priznala Bosnu i Hercegovinu. Izlazak Hrvata na referendum tumačio je “dvoličnom politikom” Zagreba. Bojeći se promjena granica i otcjepljenja dijela teritorija pod kontrolom odmetnutih Srba, hrvatski politički vrh deklarativno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a istovremeno dosljedno i planski radi na razgradnji Bosne i Hercegovine, napisao je u knjizi Cirila Ribičiča 2001. godine.

Tvorac mita o podjeli Bosne

Izetbegovićeve tvrdnje o “dvoličnoj politici” u suprotnosti su s elementarnim činjenicama. Naime, referendum o neovisnosti BiH održan je potkraj veljače 1992., a Hrvatska je tada već bila međunarodno priznata, s jamstvom međunarodne zajednice da se granice neće mijenjati. Tvrdnja o “dvoličnoj politici” Zagreba Izetbegoviću je bila alibi za izigravanje Cutileirova plana, koji je prihvatio zbog taktičkih, a potom odbacio zbog strateških razloga. Treba napomenuti da je Izetbegović glavni tvorac mita o podjeli Bosne i Hercegovine u Karađorđevu jer je uoči sastanka Tuđman–Milošević pisao hrvatskome predsjedniku da će mu Milošević ponuditi podjelu BiH. Već se zdravorazumskom analizom može uočiti proturječnost “dogovora u Karađorđevu”. Ako su se Tuđman i Milošević dogovorili o podjeli BiH, zašto bi se onda “hrvatski politički vrh” bojao odcjepljenja teritorija u Hrvatskoj? Tada je bila okupirana gotovo trećina države, pa ispada da je dogovor o podjeli bio takav da će Hrvatska ostati bez 30 posto svog teritorija da bi u BiH dobila 20 posto teritorija?! Ako se pak nisu dogovorili o podjeli BiH, a “hrvatski politički vrh” imao je “teritorijalne apetite” prema BiH, onda je to najlakše bilo ostvariti političkim putem i to tako da Hrvati u BiH ne iziđu na referendum. Nije, dakle, hrvatska politika bila “dvolična”, nego muslimanska politika nije bila spremna odstupiti od unitarne BiH.

Nasuprot Izetbegovićevoj tvrdnji da hrvatska politika “dosljedno i planski radi na razgradnji Bosne i Hercegovine”, stoji činjenica da je ta politika “dosljedno i planski” vojno i humanitarno pomagala BiH. Bez toga rat u BiH završio bi prije nego što je i započeo. JNA je zaposjela 70 posto teritorija BiH i prije nego što je BiH zatražila i dobila međunarodno priznanje. Kako je Hrvatska podnosila brigu o prognanicima i izbjeglicama, vidi se iz pisma koje je u veljači 1993. tadašnji premijer Hrvoje Šarinić uputio stranim državnicima: Republika Hrvatska zbrinjava 253.705 prognanika (uglavnom iz “ružičastih zona” i UNPA područja), 31.449 izbjeglica iz Srbije (Hrvata iz Vojvodine i Kosova) i 366.971 izbjeglicu iz BiH. Ukupno Republika Hrvatska zbrinjava oko 652.125 prognanika i izbjeglica... Daleko iznad svojih mogućnosti Republika Hrvatska pruža izbjeglicama iz BiH kompletnu primarnu zdravstvenu zaštitu kao i školovanje, što se ogleda u deficitu od 62,5 milijuna US dolara u zdravstvu te 26 milijuna US dolara u školstvu... Rezerve kojima Republika Hrvatska raspolaže potpuno su iscrpljene, ne ostavljajući nam drugu mogućnost nego da se i ovim apelom obratimo... za pomoć.

Golemi troškovi

Muslimanska politika i njihovi čelnici nisu smatrali potrebnim iskreno zahvaliti hrvatskoj Vladi na brizi za izbjeglice i prognanike. Štoviše, govorili su da Hrvatska na toj humanitarnoj pomoći i zarađuje, odnosno da su troškove smještaja izbjeglica podmirile međunarodne institucije. Na to je u lipnju 1993. reagirao dr. Adalbert Rebić, predstojnik Ureda za izbjeglice: Ne da nismo zaradili ni dinara, nego smo potrošili milijardu i 660 milijuna dolara na izbjeglice i prognanike, od čega 900 milijuna na izbjeglice iz BiH. Samo 3,8 posto troškova za smještaj izbjeglica u hotelima platile su međunarodne humanitarne organizacije, a Hrvatska preostalih 96,2 posto. Prema izvješću Ureda za izbjeglice i prognanike, 70 posto izbjeglica iz BiH bili su Muslimani, što znači da su troškovi Republike Hrvatske za muslimanske izbjeglice iz BiH bili oko dva milijuna dolara dnevno. Hrvatska je izdvajala za pomoć Muslimanima četiri puta više nego što je “trošila” na sve strukture u Herceg-Bosni, financirajući zajedničku obranu protiv srpskog agresora.

Hrvatska je “dvolična politika” osigurala i školovanje za djecu izbjeglica iz BiH. U vrijeme muslimansko-hrvatskoga sukoba samo u školskoj godini 1993./1994. u hrvatskim školama obrazovalo se 32.006 učenika izbjeglica iz BiH, a u predškolske ustanove uključeno je 2.800 djece iz BiH. Muslimansko vojno i političko vodstvo nikad nije imalo moralne dosljednosti priznati kolika je bila vojna pomoć Hrvatske u stvaranju Armije BiH. Hrvatska je od samoga početka rata dopustila da se na njezinu teritoriju osnuju logistički centri za potrebe oružanih snaga BiH, osnuju i obuče postrojbe Armije BiH, razvila je sofisticirane komunikacijske sustave za vojne potrebe, dostavljala sanitetski materijal, hranu, pogonsko gorivo, električnu energiju itd. A cijelo vrijeme rata, kao i za vrijeme muslimansko-hrvatskoga sukoba, gotovo sva logistika i oružje za Armiju BiH išli su kroz Hrvatsku. Izetbegović je osobno tražio dodatnu izobrazbu za 22 pilota MiG-ova i helikoptera za potrebe Teritorijalne obrane BiH, a u rujnu 1993. zapovjednik 3. korpusa Armije BiH izdat će zapovijed o rušenju hrvatskih pilota i helikoptera na području Lašvanske doline “po svaku cijenu”. Cijelo vrijeme rata, i u vrijeme sukoba HVO-a i ABiH, u hrvatskim je bolnicama liječeno više od 10 tisuća vojnika i civila iz BiH – pretežito Muslimana, što čini formaciju od 5-6 brigada. Podaci i dokumenti pokazuju da je Hrvatska pomagala i HVO i ABiH i da ta pomoć nije prekinuta čak ni u vrijeme najvećih sukoba između Muslimana i Hrvata. Kad budu dostupne završne financijske bilance, pokazat će se da su Muslimani-Bošnjaci bili veći korisnici hrvatske pomoći nego Hrvati iz BiH. No zahvale službenoga Sarajeva na vojnoj, humanitarnoj i materijalnoj pomoći vrlo su šture. Te se zahvale spominju tek u zajedničkim izjavama predsjednika Izetbegovića i Tuđmana. Svaki objektivni vojni analitičar zaključit će da bi bez logističke potpore iz Hrvatske država BiH bila brzo poražena. Za Izetbegovića hrvatska pomoć nije ni vojna ni moralna činjenica. On osuđuje kao “dvoličnu” hrvatsku politiku koja izlazi u susret molbama Sarajeva te obučava, naoružava i opskrbljuje postrojbe ABiH. Hrvatska vojna i humanitarna pomoć nema dobrodošlicu muslimanskoga vodstva, koje svoje službeno stajalište prema Herceg-Bosni, Hrvatima u BiH i Hrvatskoj iskazuje tako što po postrojbama Armije BiH distribuira članak Senada Avdića “Bosna između dva fašizma – srpskoga i hrvatskoga”.

Progon Hrvata

Izetbegović brani mudžahedine jer “nije u skladu s moralnim načelima našeg naroda otjerati ljude koji su se borili na našoj strani”, ali nije suprotno njegovim moralnim načelima narediti vojne operacije u srednjoj Bosni radi etničkoga čišćenja Hrvata. Izetbegovića ne obvezuju njegova moralna načela ni kada je u pitanju Hrvatska. On će primati svu moguću pomoć od Hrvatske, ali bez zahvalnosti i bez moralne obveze jer, kako kaže, “ovu Hrvatsku ja ne smatram civilizovanom zemljom”. Izetbegović i Predsjedništvo RBiH nisu održavali sjednice u Beogradu, Armija BiH nije dobivala oružje i streljivo iz Srbije, obitelji visokih muslimanskih dužnosnika nisu bile smještene po ljetovalištima u Srbiji i Crnoj Gori, izbjeglice i prognanici iz BiH – kojih sve do kraja rata nikad nije bio manje od 195.000 – nisu našli utočište i sigurnost u Miloševićevoj Jugoslaviji, nego u “neciviliziranoj” Hrvatskoj.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

 

pelet

Poučeni iskustvom od prošle zime, kada je zavladala nestašica peleta, bh. građani su se već tijekom ljeta angažirali oko potražnje peleta za predstojeću zimsku sezonu.

I ovog puta su se suočili ili s nestašicom ili višim cijenama koje se kreću čak i do 370 KM. Da je potražnja porasla, potvrdile su i kompanije koje se bave proizvodnjom peleta.

“Proizvodimo 20.000 tona godišnje, a trenutno smo rasprodani do siječnja. S obzirom da smo mi proizvođači kotlova za pelet, s peletom koji proizvodimo snabdijevamo samo kupce naših kotlova. Cijena je već četiri godine ista. Izvan sezone je 250 KM, a u sezoni 280 KM. Ništa nismo izvezli. Prošle zime su kupci naišli na vještačku krizu koja je napravljena samo da bi se cijena peleta povećala. Kada su se cijene na drugim mjestima uduplale, mi smo zadržali istu cijenu i kupci su nam se vratili”, kazao je za Klix.ba Mustafa Bašić iz kompanije Kovan d.o.o Gračanica.

Dosta upita, ali i višu cijenu ima i proizvodni segment kompanije FIS d.o.o gdje tona peleta košta 364 KM.
Ovu sezonu smo prebukirani, bili smo i prošle sezone, uvijek se traži vreća više. Trenutno ne proizvodimo pelet i nećemo ga proizvoditi sigurno još mjesec zbog kvara mašine, kazali su iz ove kompanije.
Energent koji je poznat kao najmanji zagađivač okoliša, ukoliko je u potpunosti napravljen od drvenih ostataka, sve je atraktivniji i među građanima Republike Srpske. Ipak, proizvođači tvrde da nestašice, uprkos povećanoj potražnji, nema.

Proizvodnja je ugovorena na početku godine i osigurana je potrebna količina za naše redovne kupce. Imamo zimsku i ljetnu cijenu, a cijena se mijenja 1. listopada svake godine. Cijena zavisi od količine i dinamike isporuke i u odnosu na prošlu godinu je porasla za 10 KM po toni, rekli su iz kompanije ENSA BH iz Srpca.

Ističu da cijena nije porasla zbog veće potražnje nego zbog povećanja cijene sirovine. Pelet je 10. kolovoza poskupio i u Bosanskom Novom, a proizvođač iz ovog grada tvrdi da ga imaju dovoljno, a može se kupiti po cijeni od 330 KM po toni.

Cijenu osim potražnje i poskupljenja sirovine diktira i kvalitet, a firme koje se bave samo prodajom peleta ističu da njegova kvaliteta nikada nije bilo lošija.

Pelet je među bh. građanima u posljednjih nekoliko godina postao sve popularniji jer u potpunosti zadovoljava visoko ekološke standarde i ne ugrožava okolinu i prirodu, pod uvjetom da je napravljen mljevenjem, sušenjem i presovanjem materijala biološkog porijekla.

Osim toga, proizvođači peleta ističu da iskorištenost energije kod peleta iznosi preko 90 posto te da kilogram peleta može proizvesti oko pet kilovat sati toplotne energije. Međutim, upitno je koliko će korisnici razmišljati o zagađenju i iskorištenosti energije ukoliko se praksa poskupljenja i problemi s nabavkom nastave.

artinfo.ba | preuzeto s portala vitez.info

 

 

monsinjor hoser

Posebni papin izaslanik za Međugorje, nadbiskup varšavsko-praški mons. Henryk Hoser izjavio je za poljsku Katoličku informativnu agenciju (KAI) da će Sveti Otac najvjerojatnije do kraja godine priznati prva Gospina ukazanja u Međugorju.

Sve ukazuje na to da će ukazanja biti priznata, možda već ove godine. Ne zaboravimo da je Kongregacija za nauk vjere predala cijelu dokumentaciju Državnom tajništvu Svete Stolice koje sada radi na tome, rekao je nadbiskup Hoser kojega je papa Franjo proljetos imenovao za posebnog izaslanika za pastoralnu skrb u Međugorju, prenosi HRT.

Pritom je pojasnio kako je “moguće priznanje prvih sedam ukazanja, onako kako je to predložila komisija kardinala Carmilla Ruinija”.

Prema medijskim navodima, povjerenstvo koje je imenovao bivši papa Benedikt XVI. je nakon višegodišnjeg rada utvrdilo kako ne postoje sumnje u vjerodostojnost Gospinih ukazanja u prvim danima 1981. godine, no istodobno je izrazilo rezerve prema kasnijim ukazanjima Blažene Djevice Marije koju u Međugorju nazivaju Kraljicom mira. Teško da se može dogoditi drukčija odluka jer je nemoguće da bi šestoro vidjelaca lagalo 36 godina. To što govore je smisleno, rekao je nadbiskup koji se tijekom boravka u Međugorju susreo i s nekima od vidjelaca. On argumente za priznanje međugorskog fenomena vidi i u ‘vjernosti nauku Crkve’.

Na pitanje novinara što misli o argumentima protiv ukazanja po kojima su ona previše “osobna” te da Marija u njima “previše priča”, Hoser je odgovorio: Sveta Faustina je svakodnevno razgovarala s Isusom i to niz godina. To ne bi trebao biti problem. Naravno, treba biti oprezan glede svakog aspekta, kao i mogućnosti psiholoških problema kod vidjelaca. Ali, njih su detaljno pregledali specijalisti, psihijatri i psiholozi. Nema tamo nikakvih bolesti. To je bila zdrava mladež iz zdravih obitelji. Danas svi žive u brakovima koji su stabilni, niti jedno od njih nije prošlo kroz krizu vjere, poručio je poljski nadbiskup.

Nadbiskup varšavsko-praški upitan je i za negativan odnos biskupa mostarsko-duvanjskog Ratka Perića prema Međugorju. Odgovorio je kako je Perićevo stajalište dobro poznato, kao i ono njegova prethodnika, pokojnog Pavla Žanića.

Pozvao je sve vjernike da pohode Međugorje i tako se duhovno obnove. Svakako bih to preporučio. Rekao bih kako je to hodočašće duhovne promjene, obraćenja, jačanja u vjeri to sve možete tamo iskusiti, rekao je nadbiskup Hoser./HMS/

artinfo.ba | preuzeto s portala hms.ba

 

novitravnik igralista

Općina Novi Travnik donijela je odluku o zabrani korištenja rasvjete na otvorenim sportskim terenima u Novom Travniku zbog kako navode, neracionalnog korištenja.

Rasvjeta se preko ljeta koristila maksimalno dva do tri sata dnevno u večernjim terminima jer se djeca i rekreativci upravo tada okupljaju zbog visokih dnevnih temperatura zraka.

Rasvjeta se ubuduće može koristiti isključivo po odobrenju načelnika općine Refika Lende, navedeno je u predmet koji je zaprimio “ORŠK” d.o.o. Novi Travnik.

Dok djecu koja se najčešće igraju na ovim terenima u školi uče da je u zdravom tijelu zdrav duh, iz Općine upravo to opovrgavaju!

Zašto im smeta njihova igra, smijeh? Zar se nisu i oni nekada igrali? Zašto žele da djeca budu među četiri zida, držeći u rukama telefone ili tablete, te igraju virtualnu košarku sa virtuanim prijateljima, dok su s pravim prijateljima spriječeni da uživaju na otvorenom prostoru!?

artinfo.ba | preuzeto s portala drukciji.ba

 

jajce turizam

Turistička sezona u Jajcu došla je do svog vrhunca. Temelji se to na broju pješaka i automobila koji prolaze kroz kapije tog srednjovjekovnog grada ovih dana. Osim turista iz stranih zemalja, u Jajcu je i velik broj Jajčana koji žive u Švedskoj, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj i drugim zemljama. Posjet spomenicima kulture, prirodnim vrijednostima, vodopadu i Plivskim jezerima povećan je u odnosu na prošlu godinu pa u Jajcu očekuju dobru turističku “žetvu”.

Velik broj Jajčana došao je proteklih dana kako bi prisustvovao blagdanima u rodnom gradu. Tako se i kod crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i Samostana svetog Luka okupio velik broj vjernika, što je osobito obradovalo fra Stipu Alandžaka, jajačkog župnika, koji je s vjernicima razgovarao ovih dana. Također je i ekipa Večernjega lista zabilježila zanimljive kadrove u kraljevskom gradu koji u ljetnim danima naprasno oživi zbog dolaska velikog broja ljudi.

"Iz Njemačke smo došli na odmor u rodnu domovinu i uistinu smo sretni što svake godine uspijevamo odvojiti ovo vrijeme oko blagdana Velike Gospe kako bismo došli, prisustvovali događajima, družili se s obitelji i prijateljima. Velik broj ljudi je otišao, ali i mi, kao gastarbajteri, moramo priznati da nigdje nije lijepo kao doma. Jajce, zahvaljujući gospodarstvenicima, oživljava posljednjih godina i to je ono što se vidi, a politička situacija mora se poboljšati i vjerujemo kako bi tako sve krenulo naprijed", kazala nam je četveročlana obitelj koju smo zatekli u blizini samostana.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

 

VIJESTI

SPORT

Dora Ćosić iz Viteza nastavlja nizati uspjehe u stolnom tenisu

3. mjesto na “Eurotalents Pre-selection camp“ U razdoblju od 11.–18.08.2017. godine č

Kadetkinje otputovale na Europsko prvenstvo, među njima i Vitežanka Ines Babić

Ženska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je kasno sinoć u Skoplje, gdj

Busovljak Edin Vuković brani boje BiH na regionalnom natjecanju Sportskih igara mladih u Splitu

Edin Vuković, mladi Busovljak, predstojeći vikend predstavlja Bosnu i Hercegovinu na r

NK Kiseljak: Početak nove natjecateljske sezone na još ljepšem stadionu

U nedjelju, 20. kolovoza u 17 sati, nogometaši Kiseljaka započinju novu natjecateljsku s

KULTURA

"Dom" Zdenka Jurilja nagrađen na SFF-u

Posebna nagrada u kategoriji dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala dodijeljena j

Otvorena Likovna kolonija "Vitez 2017"

Izložbom umjetničkih djela, u Vitezu u srijedu navečer počela je Deseta likovna kolonija

Vitez: Likovna kolonija od 16. do 19. kolovoza

Ove godine održava se 10. Likovna kolonija „Vitez 2017" u organizaciji poduzeća Ovnak d.

Na "Gromiljačkom sijelu" tražilo se mjesto više

Manifestacija pokrenuta s ciljem oživljavanja kulture i običaja te nekadašnjeg načina dr

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Čović uz hrvatsku predsjednicu na Sinjskoj alci

dragan i kolinda

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je uz predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nazočio održavanju Sinjske Alke u Vukovaru. Uz Čovića je na Sinjskoj alci bilo i izaslanstvo Hrvata iz BiH.

Naime, svečana sinjska alka, koju u počast braniteljima Vukovara i cijele Hrvatske u Domovinskom ratu trči 17 alkara, počela je popodne na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru, a u svečanoj loži trku prati cijeli državni vrh, predvođen pokroviteljicom svečanosti predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović. U gledalištu je bilo više od pet tisuća posjetitelja, koliki je i kapacitet tribina, a procjenjuje se da je danas u Vukovar došlo više od 20 tisuća domoljuba i štovatelja hrvatske tradicije.

U svome govoru, koji je uslijedio nakon proglašenja slavodobitnika predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako su Sinj i Vukovar dva grada ali i gradovi koje povezuje jedno junaštvo, jedno domoljublje i jedna Hrvatska. U svome govoru predsjednica je ukazala i na odnose sa Srbijom te tom prilikom upravo iz Vukovara istočnim susjedima poslala snažnu poruku.

"Kao što prošlost nismo i nećemo nikad zaboraviti isto tako ne želimo ostati zarobljeni u njoj. Isto očekujemo i od Srbije. Moramo se prestati stalno vraćati u 2. svjetski rat i sijati klice novih zala. Želimo ići naprijed i gledati u budućnost i zato odavde iz Vukovara vrlo jasno poručujem. Republika Hrvatska želi s Republikom Srbijom graditi dobrosusjedske odnose, želimo pomoći Srbiji da skorije što prije uđe u EU. Pri tome niti jedna država ne treba glumiti prijateljstvo jer će Dunavom proteći još puno vode do tada", rekla je Grabar Kitarović, prenosi Vecernji.hr.

Dodala je i kako radi dobrobiti hrvatskog is srpskoga naroda, stabilnosti ovoga dijela Europe dvije države imaju dužnost izrađivati dobre odnose. Kao i dalje aktualna neriješena pitanja spomenula je pitanje nestalih, univerzalne jurisdikcije Srbije, granična pitanja kao i prava Hrvata u Srbiji.

"Vrijeme je da Hrvatska i Srbija podvuku crtu i krenu graditi odnose međusobnog uvažavanja", istaknula je Grabar Kitarović.

Govor nakon Svečane Sinjske alke predsjednica je iskoristila i da se dotakne aktualne političke situacije u državi kazavši kako Hrvatska mora postati politički stabilna država u kojoj će problemi biti rješavati odgovorno i konstruktivno uz najveći mogući postignuti kompromis.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

Share

POLITIKA I GOSPODARSTVO

NAJAVE

btnposaljivijest

DA oglas_GIF_300x520.gif

web-baner-300x250.gif

ZANIMLJIVOSTI

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17