logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Oblano

10°C

Kiseljak

Oblano

hordezla vandalizam

Nepoznati počinitelji, ili više njih, uništili su tablu "Grad Široki Brijeg" koja se nalazi na ulazu u područje grada Široki Brijeg, u mjestu Polog.

Vandali su precrtali hrvatski i engleski natpis "Grad Široki Brijeg" kao i natpis "Široki Brijeg - uvijek na 1. mjestu".

Pri tom su ostavili vlastiti potpis "GB HZ SA" i "HZ 1987".

"GB" bi moglo označavati naselje Grbavicu odakle su počinitelji, dok HZ SA znači "Horde Zla Sarajevo" - navijačka skupina FK Sarajevo. Godina 1987. je godina osnutka ove navijačke skupine.

Inače, Horde zla su u Širokom Brijegu poznate po neredima iz 2009. kada je smrtno stradao navijač Vedran Puljić iz Sarajeva.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

otg crew

OTG Crew i Plastik Zappa predstavili su pjesmu "Hardcore", ali u demo verziji.

Članovi benda su povodom objave pjesme izjavili: "Prvobitna verzija ove pjesme je išla preko Nevresovog beata s istim tekstovima iz 2009. i mnogo puta je rokana live. Na probama s Plastik Zappom je evoluirala i nadošla u ovaj konačni oblik. Ove zime slavimo 10 godina postojanja, a 'Hardcore' i "Kvragu" su naši aduti s kojima se borimo za plasman na deseti Demofest u Banja Luci i ove godine."

Pjesmu poslušajte u nastavku.

{youtube}IfJUg0PguYc{/youtube}

artinfo.ba | preuzeto s portala muzickazona.ba

RH potpora

Temeljem provedenog Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2017., koji je bio objavljen na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnoga ureda www.hrvatiizvanrh.hr od 15. veljače do 17. ožujka 2017. godine, donijeta je Odluka o dodjeli financijske potpore.

Podsjećamo da se Javni poziv provodi s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja hrvatskog identiteta, odnosno promicanja hrvatskog jezika, kulture, tradicije i jačanja položaja hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te pomoći ugroženim pojedincima– pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji se nalaze u teškim socijalnim i materijalnim prilikama.

Na otvoreni Javni poziv, Središnji državni ured zaprimio je 862 prijave u kategorijama, neprofitne organizacije, fizičke osobe te kategoriji ugroženi pojedinci.

Neprofitne organizacije izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj koje se brinu za zaštitu prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske kao i fizičke osobe čiji projekti obuhvaćaju brigu za očuvanje i jačanje identiteta Hrvata izvan Republike Hrvatske bili su u mogućnosti prijaviti projekte i aktivnosti iz područja kulture, obrazovanja, znanosti, sporta i ostalih područja s ciljem zaštite prava i interesa Hrvata izvan Republike Hrvatske, kao i unaprjeđenja svih oblika suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Zadani ciljevi i načini njihovog ostvarenja predstavljaju temelj za dodjelu bespovratnih sredstava iz državnog proračuna Republike Hrvatske, namijenjenih potpori posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Temeljem provedenog Javnog poziva, a na prijedlog Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, donijeta je Odluka o financijskoj potpori

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se OVDJE

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

kralj kraljica

25. svibnja (četvrtak) 2017. godine s početkom u 20 sati u Centru za kulturu općine Travnik izvest će se predstava "Kraljica Bosne" (u režiji Anele Križanac, koja igra i glavnu ulogu).

Predstava «Kraljica Bosne» priča je koja na vrlo emotivan način govori o padu srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva. Centralni lik ove priče svakako je posljednja kraljica Bosne Katarina Kotromanić. Ona je tragičan lik žene koja je izgubila muža, izgubila domovinu i djecu svoju. Ali kraljica Katarina nikad nije izgubila gorljivu ljubav za svoju domovinu Bosnu i svoj narod. Kroz predstavu pratimo Katarinu od njezine mladosti do smrti u Rimu. Uz vrlo atraktivne svjetlosne i zvučne efekte i odličan glumački ansambl ova predstava je već postigla veliki uspjeh kod publike.

Unatoč tome što se radnja događa u Srednjem vijeku, ona je ipak vrlo aktualna, te izvrsno komunicira s današnjom političkom i društvenom scenom u BiH i Europi. Masovno iseljenje stanovništva iz Bosne i Hercegovine bolna je točka svih nas. Iako predstava završava tragično, uz nemogućnost povratka u svoju domovinu i na koncu kraljičinom smrću, ona publici daje veliku nadu i budi, pomalo uspavanu, ljubav za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Ulaz je slobodan!

artinfo.ba | preuzeto s portala travnicki.ba

 

bilten kriminal

Tražili nakit i novac

Dvije nepoznate osobe izvršile su razbojništvo u kući starije žene u Kiseljaku, koju su ozlijedili tražeći od nje nakit i novac.

Razbojništvo je prijavljeno policiji u ponedjeljak oko 4:35 sati, a liječničkim pregledom ustanovljeno je da je vlasnica kuće zadobila lakše ozljede.

Razbojnici su izvršili premetačinu stvari u kući, tražeći novac i druge vrijednosti, a u razgovoru s ozlijeđenom nije ustanovljeno da je nešto ukradeno.

Do sada je provedena kriminalistička obrada nad četiri osobe, ali se one nisu mogle dovesti u vezu s ovim kaznenim djelom te se nastavlja s istražnim radnjama.

artinfo.ba

vareski gastro fest

Prvi "Gastro fest" održan je u subotu, 20. svibnja 2017. godine na srednjovjekovnom gradu Bobovcu kod Vareša. Mnoga udruženja su na ovoj manifestaciji predstavila svoje djelovanje, rukotvorine, te bosansku kuhinju.

Načelnik Općine Vareš, Zdravko Marošević, rekao je da je Bobovac naslijeđe cijele Bosne i Hercegovine, te da se nada kako će ovaj festival postati tradicija.

Gastro fest organiziralo je Udruženje "Čuvari bosanske krune Bobovac" u suradnji sa Udruženjem "Progresivni razvoj organizacija i individua" (PROI) te Udruženjem "Alterural", a uz podršku Općine Vareš i Ambasade Francuske u BiH.

U sklopu manifestacije održane su brojne aktivnosti i natjecanja, kao što je izbor najboljeg deserta i natjecanje u starim narodnim sportskim igrama i disciplinama.

{jlex}picasa:114258804164824292576/6423260670455464849{/jlex}

artinfo.ba

VIJESTI

SPORT

Horde zla vandalizirale po Širokom Brijegu

Nepoznati počinitelji, ili više njih, uništili su tablu "Grad Široki Brijeg" koja se nal

Suspendiran stadion Pecara na Širokom Brijegu

Natjecateljsko povjerenstvo NS BiH suspendiralo je stadion u Širokom Brijegu do okončanj

Široki osvojio Kup Bosne i Hercegovine!

Nogometaši Širokog osvojili su Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17! Iako su poraže

U rekordnom vremenu rasprodane sjeverna i južna tribina Pecare

Preostale ulaznice za tribinu "Sjever" i "Jug" stadiona Pecara rasprodane su jutros za s

KULTURA

OTG Crew i Plastik Zappa objavili novu verziju pjesme "Hardcore"

OTG Crew i Plastik Zappa predstavili su pjesmu "Hardcore", ali u demo verziji. Članovi

U Centru za kulturu općine Travnik izvodi se predstava "Kraljica Bosne"

25. svibnja (četvrtak) 2017. godine s početkom u 20 sati u Centru za kulturu općine Trav

Hrvatsko proljeće u Kiseljaku i Dobretićima

Ne dirajte mi ravnicu, Najbolje godine, Suza krene sama od sebe, Ne vjeruje srce pameti.

Održana promocija monografije "Od tvorca logora, do radosti zaborava"

Protekloga vikenda u svadbenom salonu "Party" u Busovači održana je promocija monografij

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Čović uz hrvatsku predsjednicu na Sinjskoj alci

dragan i kolinda

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je uz predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nazočio održavanju Sinjske Alke u Vukovaru. Uz Čovića je na Sinjskoj alci bilo i izaslanstvo Hrvata iz BiH.

Naime, svečana sinjska alka, koju u počast braniteljima Vukovara i cijele Hrvatske u Domovinskom ratu trči 17 alkara, počela je popodne na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru, a u svečanoj loži trku prati cijeli državni vrh, predvođen pokroviteljicom svečanosti predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović. U gledalištu je bilo više od pet tisuća posjetitelja, koliki je i kapacitet tribina, a procjenjuje se da je danas u Vukovar došlo više od 20 tisuća domoljuba i štovatelja hrvatske tradicije.

U svome govoru, koji je uslijedio nakon proglašenja slavodobitnika predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako su Sinj i Vukovar dva grada ali i gradovi koje povezuje jedno junaštvo, jedno domoljublje i jedna Hrvatska. U svome govoru predsjednica je ukazala i na odnose sa Srbijom te tom prilikom upravo iz Vukovara istočnim susjedima poslala snažnu poruku.

"Kao što prošlost nismo i nećemo nikad zaboraviti isto tako ne želimo ostati zarobljeni u njoj. Isto očekujemo i od Srbije. Moramo se prestati stalno vraćati u 2. svjetski rat i sijati klice novih zala. Želimo ići naprijed i gledati u budućnost i zato odavde iz Vukovara vrlo jasno poručujem. Republika Hrvatska želi s Republikom Srbijom graditi dobrosusjedske odnose, želimo pomoći Srbiji da skorije što prije uđe u EU. Pri tome niti jedna država ne treba glumiti prijateljstvo jer će Dunavom proteći još puno vode do tada", rekla je Grabar Kitarović, prenosi Vecernji.hr.

Dodala je i kako radi dobrobiti hrvatskog is srpskoga naroda, stabilnosti ovoga dijela Europe dvije države imaju dužnost izrađivati dobre odnose. Kao i dalje aktualna neriješena pitanja spomenula je pitanje nestalih, univerzalne jurisdikcije Srbije, granična pitanja kao i prava Hrvata u Srbiji.

"Vrijeme je da Hrvatska i Srbija podvuku crtu i krenu graditi odnose međusobnog uvažavanja", istaknula je Grabar Kitarović.

Govor nakon Svečane Sinjske alke predsjednica je iskoristila i da se dotakne aktualne političke situacije u državi kazavši kako Hrvatska mora postati politički stabilna država u kojoj će problemi biti rješavati odgovorno i konstruktivno uz najveći mogući postignuti kompromis.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

Share

POLITIKA I GOSPODARSTVO

NAJAVE

btnposaljivijest

postnet_baner_300x250.gif

ZANIMLJIVOSTI

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17