Ministarstvo civilnih poslova

gudeljevic-kenedy.jpg

Jučer je ministrica civilnih poslova, Ankica Gudeljević u radni posjet primila Arthura Erkena, ravnatelja odjela za politike i strategije UNFPA u New Yorku i John Kennedy Mosotia, predstavnika UNFPA za BiH.

Tijekom sastanka razmijenjeni su stavovi o tri značajne teme: odlazak mladih, planiranje obitelji i socioekonomski strateški okvir.

Obraćajući se ministrici Gudeljević, gospodin Erken je zahvalio na dosadašnjoj iznimno uspješnoj suradnji i naglasio da očekuje takvu suradnju i u budućnosti, a na obostrano zadovoljstvo. Dodao je i da je UNFPA spreman pružiti bilo koji oblik potpore s posebnim akcentom na implementaciju Lisabonske agende.

Ministrica Gudeljević je naglasila da su sve tri teme veoma važne za BiH, ali ništa manje i za sve druge zemlje te da osobno ulaže napore da se BiH kao zemlja „starih ljudi“ preobrati u zemlju u kojoj će biti sustavno riješeno pitanje mladih. Govoreći o planiranju obitelji istaknula je da je veoma važno stvoriti okružje u kojem će mlade obitelji biti ohrabrene planirati obitelji sa više djece.

Ministrica je ocijenila kako bi u BiH bilo, a po uzoru na druge razvijene države, veoma važno i institucionalno pozicionirati demografiju i mlade imajući u vidu starenje stanovništva, iseljavanje i pad nataliteta što bi umnogome olakšalo provođenje mjera populacijske politike, stoji u priopćenju Ministarstva civilnih poslova.

 

artinfo.ba

ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

Kalendar događaja

Kolovoz 2022
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Sljedeće

Nema događaja

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2022 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17