logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

26°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

djecja olimpijada kis 18

Djeca su jučer doslovno okupirala središte Kiseljaka i cijeli dan svojim smijehom, pjesmama i navijanjem razveseljavali dobar dio grada.
Naime, stotine njih odazvalo se pozivu na Dječju olimpijadu 2018. koja je u organizaciji udruge Arka i Općine Kiseljak po drugi put održana u našem gradu. Riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za osnovnoškolce u kojem je nastupilo svih devet škola koje djeluju na području općine Kiseljak:
Osnovna škola Brestovsko
Osnovna škola Kiseljak
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Bilalovac
Osnovna škola Gromiljak
Osnovna škola Lepenica
Osnovna škola Kiseljak 1 Centralna škola Hrastovi
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Gromiljak
Osnovna skola Kiseljak 1 Kiseljak
Osnovna škola Zabrđe

Sve su škole imale svoje predstavnike u disciplinama sprint, nogomet za dječake i djevojčice, skok udalj, bacanje lopte i potezanje konopca dok je za njihove kolege ali svu drugu djecu posjetitelje priređen zaista odličan program i zabava, od raznih maskota, igara, mini golfa,pravljenja balona,kreativnih radionica...Za dobru glazbu osim Valantine Vidović zaduženi su bili i mladi glazbenici učiteljice Marijane Budimir, inače polaznici "Kisstar festivala" koji svoje peto izdanje ima upravo naredni tjedan.

Male olimpijce tijekom dana je zagrijavao fitness trener Nenad Barić a pobjednicima u svim kategorijama dodijeljene su i medalje. Prema riječima organizatora, bilo je teško odrediti koja je škola najuspješnija jer su sve svi natjecatelji dali sve od sebe te je cijelo natjecanje proteklo upravo u sportskom duhu.
Olimpijadu je paljenjem olimpijske baklje otvorio nogometaš Marin Galić a projekt su ove godine podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo zdravstva, predsjedatelj Sabora ŽSB,tvrtke Juicy, Sarajevski kiseljak“ , Stanić Beverages, MIS, Pekara Matić, DM te OESS.

Pod geslom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji " u tijeku dana je u suradnji s Crvenim križom održana i akcija darivanja krvi.

Organizatori osim sponzorima i pokroviteljima, zahvaljuju i svim volonterima, nastavnicima i učiteljicama koji su sudjelovali te najavljuju kako će se projekt definitivno nastaviti i narednih godina.

{jlex}picasa:114258804164824292576/6560167011692313089{/jlex}

{youtube}sTq0mdMLQf4{/youtube}
{youtube}VN4tLpFDFjw{/youtube}

sda 2026

Na konvenciji Stranke demokratske akcije Izetbegović je otkrio plan SDA za konačno pokoravanje Hrvata

Prema njegovim riječima, cilj je Federaciju Bosne i Hercegovine pretvoriti u nekoliko regija bez etničkih jedinica u kojima će, što je i logično, etničku većinu činiti brojniji narod.
Izetbegović je tijekom svoga obraćanja rekao kako se izborni plan SDA odnosi na osam godina, umjesto četiri.

"Nećemo ukrasti slogan od Demokratske stranke u Americi, ali Boga mi, i mi možemo", rekao je on aludirajući na slogan "Yes, we can".

Mantra o neetničkim regijama

Izetbegović je rekao kako BiH treba pretvoriti u nekoliko regija koje neće imati etnički princip. Na taj način, Hrvate u BiH bi se još više marginaliziralo i bili bi doslovno svedeni na prostor Zapadne Hercegovine, a u svim drugim krajevima demografsku većinu činili Bošnjaci ukoliko bi došlo do prekrajanja sadašnjih županija.

"Do tada treba implementirati odluke Ustavnog suda BiH i suda u Strasbourgu. Etničkih jedinica ne smije biti", kazao je Izetbegović.

Nakon 100 tisuća radnih mjesta...

Izetbegović je obećao i rast prosječne plaće sa sadašnjih 850 na 1400 maraka. Smanjio bi i broj činovnika na 35 tisuća što je 1 posto od broja stanovništva.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

bilten radar

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.).

PS BUGOJNO

10:00 do 11:30 sati raskrsnica ulica Hendek II-Donjići I
12:00 do 13:30 sati naselje Čipuljić
14:00 do 15:30 sati ulica Slobode

PS BUSOVAČA

09:00 do 14:00 sati Kaonik, Gavrine kuće i Polje

PS GORNJI VAKUF

09:00 do 10:30 sati Dražev Dolac
12:00 do 13:30 sati Pajić Polje

PS JAJCE

10:30 do 14:00 sati M-16 HE Centrala 2-Crna Rijeka

PS KISELJAK

08:30 do 11:00 sati Brestovsko
12:00 do 14:30 sati Bilalovac

PS NOVI TRAVNIK

10:00 do 11:30 sati M-16.4 Rankovići
18:00 do 19:30 sati R-439 Rastovci

PS VITEZ

07:00 do 11:00 sati R-440 Zabilje
11:00 do 15:00 sati lokalna cesta PC-96

Stacionarni radari

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA)
M-5 Vitez (kod Impregnacije)
M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni
M-5.1 M-5.1 Brnjaci
M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik
M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača
M-5 Busovača
M-16.2 Vrbanja
M-16.4 Bristovi

artinfo.ba | preuzeto s portala bihamk.ba

kapljica darivanje krvi

 

U sklopu Dječje olimpijade koja se danas održava u Kiseljaku, u tijeku je i akcija darivanja krvi. Svi zainteresirani mogu se javiti u Srednjoj školi danas do 14 sati ili pak u ponedjeljak u razdoblju od 10 do 14 sati također u Srednjoj školi.

"Djeca olimpijci,roditelji darivatelji" moto je ovogodišnje Olimpijade a akciju nadziru volonteri Crvenog križa Kiseljak.

 

olimpijada galic

Paljenjem olimpijske baklje u Kiseljaku je upravo počelo drugo izdanje Dječje olimpijade.

Baklju je zapalio nogometni prvak Marin Galić iz Kiseljaka inače član mostarskog Zrinjskog poželivši svoj djeci fer i korektno natjecanje.


Podsjećamo, u Parku generala Filipovića danas se održavo cjelodnevno sportsko natjecanje za svih devet osnovnih škola s područja općine Kiseljak. Organizatori ove vesele sportske manifestacije su udruga Arka iz Kiseljaka i Općina Kiseljak a projekt su podržali : Federalno ministarstvo kulture i sporta,Federalno ministarstvo zdravstva, predsjedatelj Sabora ŽSB,tvrtke: Juicy Sarajevski kiseljak , MIS, Pekara Matić, DM te OSCE.

Osim natjecanja u nekoliko sportskih disciplina za sve druge posjetitelje organizatori su pripremili razne aktivnosti i zajamčenu zabavu.

Paralelno s aktivnostima u Parku, u srednjoj školi traje akcija darivanja krvi pod geslom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji" u suradnju s Crvenim križom Kiseljak.

Da sve prođe u najboljem redu brinu se djelatnici Doma zdravlja te volonteri Crvenog križa i Srednje škole.

U tijeku dana, djecu će zabavljati i mladi talentirani glazbenici iz Kiseljaka pod vodstvom učiteljice Marijane Budimir a prije samog natjecanja svu djecu je zagrijao fitness trener Nenad Barić.

SVA DJECA SU POZVANA!!!

{jlex}picasa:114258804164824292576/6559809635694416305{/jlex}

VIJESTI

SPORT

Rama: Kiseljak 2:0

  U zaostalom VIII kolu Lige mladih ŽSB u košarci KK Kiseljak je gostovao kod ekip

NK "Katarina": U nedjelju u Fojnici utakmica za prvaka

U nedjelju, 27.5.2108., s početkom u 17:30 sati, na Gradskom stadionu u Fojnici odlučuje

Dvostruki osvajač Eurolige dolazi u Novi Travnik

Na poziv Ivice Džambasa, predsjednika udruge PRONT sljedeći tjedan u Novi Travnik dolazi

Sve je spremno za „Sarajevski kiseljak open 2018. "

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje najjačeg sportskog događaja u općini Kiseljak a

KULTURA

Najava: Još tri događaja u sklopu "Svibanjskih dana kulture" u Kreševu

  Narednih dana čekaju nas još tri događaja koja je kreševska podružnica HKD "Napredak"

Monodrama Mie Begović i u Kiseljaku

Mia Begović će, u sklopu mini turneje po Središnjoj Bosni, nastupiti i u Kiseljaku gdje

Kiseljak: Izložba ratnih fotografija postrojbe "Munje"

Kiseljačka podružnica "Munja", specijalne policije Domovinskog rata HR HB, sinoć je u Ki

Uskoro u Žepču: Predstavljanje knjige o fra Vjeki Ćuriću

U Žepču će u petak, 1. lipnja, s početkom u 20 sati biti predstavljena knjiga „Fra Vjeko

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Izetbegovićev zet oprao 200.000 maraka?!

berberovic m

Mirsad Berberović, zet Bakira Izetbegovića i vlasnik kompanije „Bihexo“, sumnjiči se da je u predmetu „Zadruga“, u kojoj je privođen i ispitan u svojstvu osumnjičenoga, oprao najmanje 200.000 maraka, otkriva „Avaz“ iz izvora bliskih istrazi.

Neslužbene informacije govore da će ova brojka na kraju biti bliža iznosu od milijun maraka, navodi Avaz,

Fiktivni ugovori

Berberović, finansijer SDA i poratni tajkun, koji se opario preko leđa poreznih obveznika dobivajući najunosnije ugovore od kantonalnih kompanija, od čega samo od sarajevskog „Vodovoda“ skoro 15 miliona KM, strahuje od nastavka istrage Tužilaštva KS. Ovo je jedna od najvećih akcija u poslijeratnom periodu usmjerena protiv korupcije i utaje poreza.

Do sada je u akciji „Zadruga“ uhićeno i privedeno na desetine direktora privatnih i državnih firmi. A kako se osumnjičeni ispituju, tako se pokazuju razmjeri kriminala i utaje poreza koji za sada sežu i do 50 milijuna KM.

Tužiteljstvo ih sumnjiči za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca na način da su posljednjih godina sklapanjem fiktivnih ugovora o zapošljavanju studenata i đaka oprali desetine milijuna KM, kao i da su kao članovi organizirane grupe fiktivnim ugovorima i lažnim podacima prali novac i vršili utaju poreza.

Upravo je Berberovićeva kompanije „Bihexo“ jedna u lancu firmi koje su dio ove grupe, zbog čega je Berberović sredinom veljače dao i iskaz tužiocima. Također, obavljen je i pretres njegove firme, izuzeta je obimna dokumentacija. A Kantonalni sud u Sarajevu odredio mu je i mjere zabrane, koje podrazumijevaju obavezno javljanje najbližoj policijskoj upravi svakih 14 dana i zabranu sastajanja sa svjedocima.

Traži zaštitu

Sve ove okolnosti dovele su do toga da nervozni Berberović sve upornije traži zaštitu od Izetbegovića, braće Dubravka i Aljoše Čampara, ali i prijatelja Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

A kako se istraga proširuje, širi se i spisak firmi koje su prale novac. Zbog toga je i s pravom zavladao strah među financijerima SDA, i to u izbornoj godini.

U igri velike firme, otkrivene brojne malverzacije

Do sada su u predmetu „Zadruga“ ispitani i direktori velikih građevinskih i osiguravajućih kuća, zbog čega su im određene i mjere zabrane. To se, prije svega, odnosi na Feđu Morankića iz kompanije "ASA osiguranje" te Asmira Dževlana, direktora firme "ANS Drive". Sumnja se da su pojedine firme oprale pojedinačno i desetine milijuna KM, uz opravdanja da će porez platiti.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

 

Share

POLITIKA I GOSPODARSTVO

NAJAVE I OGLASI

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17