logonovi

 

btn facebook btn homebtn mobilni

Uglavnom Oblano

26°C

Kiseljak

Uglavnom Oblano

djecja olimpijada kis 18

Djeca su jučer doslovno okupirala središte Kiseljaka i cijeli dan svojim smijehom, pjesmama i navijanjem razveseljavali dobar dio grada.
Naime, stotine njih odazvalo se pozivu na Dječju olimpijadu 2018. koja je u organizaciji udruge Arka i Općine Kiseljak po drugi put održana u našem gradu. Riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za osnovnoškolce u kojem je nastupilo svih devet škola koje djeluju na području općine Kiseljak:
Osnovna škola Brestovsko
Osnovna škola Kiseljak
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Bilalovac
Osnovna škola Gromiljak
Osnovna škola Lepenica
Osnovna škola Kiseljak 1 Centralna škola Hrastovi
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Gromiljak
Osnovna skola Kiseljak 1 Kiseljak
Osnovna škola Zabrđe

Sve su škole imale svoje predstavnike u disciplinama sprint, nogomet za dječake i djevojčice, skok udalj, bacanje lopte i potezanje konopca dok je za njihove kolege ali svu drugu djecu posjetitelje priređen zaista odličan program i zabava, od raznih maskota, igara, mini golfa,pravljenja balona,kreativnih radionica...Za dobru glazbu osim Valantine Vidović zaduženi su bili i mladi glazbenici učiteljice Marijane Budimir, inače polaznici "Kisstar festivala" koji svoje peto izdanje ima upravo naredni tjedan.

Male olimpijce tijekom dana je zagrijavao fitness trener Nenad Barić a pobjednicima u svim kategorijama dodijeljene su i medalje. Prema riječima organizatora, bilo je teško odrediti koja je škola najuspješnija jer su sve svi natjecatelji dali sve od sebe te je cijelo natjecanje proteklo upravo u sportskom duhu.
Olimpijadu je paljenjem olimpijske baklje otvorio nogometaš Marin Galić a projekt su ove godine podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo zdravstva, predsjedatelj Sabora ŽSB,tvrtke Juicy, Sarajevski kiseljak“ , Stanić Beverages, MIS, Pekara Matić, DM te OESS.

Pod geslom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji " u tijeku dana je u suradnji s Crvenim križom održana i akcija darivanja krvi.

Organizatori osim sponzorima i pokroviteljima, zahvaljuju i svim volonterima, nastavnicima i učiteljicama koji su sudjelovali te najavljuju kako će se projekt definitivno nastaviti i narednih godina.

{jlex}picasa:114258804164824292576/6560167011692313089{/jlex}

{youtube}sTq0mdMLQf4{/youtube}
{youtube}VN4tLpFDFjw{/youtube}

sda 2026

Na konvenciji Stranke demokratske akcije Izetbegović je otkrio plan SDA za konačno pokoravanje Hrvata

Prema njegovim riječima, cilj je Federaciju Bosne i Hercegovine pretvoriti u nekoliko regija bez etničkih jedinica u kojima će, što je i logično, etničku većinu činiti brojniji narod.
Izetbegović je tijekom svoga obraćanja rekao kako se izborni plan SDA odnosi na osam godina, umjesto četiri.

"Nećemo ukrasti slogan od Demokratske stranke u Americi, ali Boga mi, i mi možemo", rekao je on aludirajući na slogan "Yes, we can".

Mantra o neetničkim regijama

Izetbegović je rekao kako BiH treba pretvoriti u nekoliko regija koje neće imati etnički princip. Na taj način, Hrvate u BiH bi se još više marginaliziralo i bili bi doslovno svedeni na prostor Zapadne Hercegovine, a u svim drugim krajevima demografsku većinu činili Bošnjaci ukoliko bi došlo do prekrajanja sadašnjih županija.

"Do tada treba implementirati odluke Ustavnog suda BiH i suda u Strasbourgu. Etničkih jedinica ne smije biti", kazao je Izetbegović.

Nakon 100 tisuća radnih mjesta...

Izetbegović je obećao i rast prosječne plaće sa sadašnjih 850 na 1400 maraka. Smanjio bi i broj činovnika na 35 tisuća što je 1 posto od broja stanovništva.

artinfo.ba | preuzeto s portala dnevnik.ba

bilten radar

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacioniranih radara, u gradskim centrima i sl.).

PS BUGOJNO

10:00 do 11:30 sati raskrsnica ulica Hendek II-Donjići I
12:00 do 13:30 sati naselje Čipuljić
14:00 do 15:30 sati ulica Slobode

PS BUSOVAČA

09:00 do 14:00 sati Kaonik, Gavrine kuće i Polje

PS GORNJI VAKUF

09:00 do 10:30 sati Dražev Dolac
12:00 do 13:30 sati Pajić Polje

PS JAJCE

10:30 do 14:00 sati M-16 HE Centrala 2-Crna Rijeka

PS KISELJAK

08:30 do 11:00 sati Brestovsko
12:00 do 14:30 sati Bilalovac

PS NOVI TRAVNIK

10:00 do 11:30 sati M-16.4 Rankovići
18:00 do 19:30 sati R-439 Rastovci

PS VITEZ

07:00 do 11:00 sati R-440 Zabilje
11:00 do 15:00 sati lokalna cesta PC-96

Stacionarni radari

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA)
M-5 Vitez (kod Impregnacije)
M-5.1 Kaonik-Kiseljak, u naselju Kaćuni
M-5.1 M-5.1 Brnjaci
M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik
M-16.2 Gornji Vakuf/Uskoplje, u naselju Trnovača
M-5 Busovača
M-16.2 Vrbanja
M-16.4 Bristovi

artinfo.ba | preuzeto s portala bihamk.ba

kapljica darivanje krvi

 

U sklopu Dječje olimpijade koja se danas održava u Kiseljaku, u tijeku je i akcija darivanja krvi. Svi zainteresirani mogu se javiti u Srednjoj školi danas do 14 sati ili pak u ponedjeljak u razdoblju od 10 do 14 sati također u Srednjoj školi.

"Djeca olimpijci,roditelji darivatelji" moto je ovogodišnje Olimpijade a akciju nadziru volonteri Crvenog križa Kiseljak.

 

olimpijada galic

Paljenjem olimpijske baklje u Kiseljaku je upravo počelo drugo izdanje Dječje olimpijade.

Baklju je zapalio nogometni prvak Marin Galić iz Kiseljaka inače član mostarskog Zrinjskog poželivši svoj djeci fer i korektno natjecanje.


Podsjećamo, u Parku generala Filipovića danas se održavo cjelodnevno sportsko natjecanje za svih devet osnovnih škola s područja općine Kiseljak. Organizatori ove vesele sportske manifestacije su udruga Arka iz Kiseljaka i Općina Kiseljak a projekt su podržali : Federalno ministarstvo kulture i sporta,Federalno ministarstvo zdravstva, predsjedatelj Sabora ŽSB,tvrtke: Juicy Sarajevski kiseljak , MIS, Pekara Matić, DM te OSCE.

Osim natjecanja u nekoliko sportskih disciplina za sve druge posjetitelje organizatori su pripremili razne aktivnosti i zajamčenu zabavu.

Paralelno s aktivnostima u Parku, u srednjoj školi traje akcija darivanja krvi pod geslom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji" u suradnju s Crvenim križom Kiseljak.

Da sve prođe u najboljem redu brinu se djelatnici Doma zdravlja te volonteri Crvenog križa i Srednje škole.

U tijeku dana, djecu će zabavljati i mladi talentirani glazbenici iz Kiseljaka pod vodstvom učiteljice Marijane Budimir a prije samog natjecanja svu djecu je zagrijao fitness trener Nenad Barić.

SVA DJECA SU POZVANA!!!

{jlex}picasa:114258804164824292576/6559809635694416305{/jlex}

VIJESTI

SPORT

Rama: Kiseljak 2:0

  U zaostalom VIII kolu Lige mladih ŽSB u košarci KK Kiseljak je gostovao kod ekip

NK "Katarina": U nedjelju u Fojnici utakmica za prvaka

U nedjelju, 27.5.2108., s početkom u 17:30 sati, na Gradskom stadionu u Fojnici odlučuje

Dvostruki osvajač Eurolige dolazi u Novi Travnik

Na poziv Ivice Džambasa, predsjednika udruge PRONT sljedeći tjedan u Novi Travnik dolazi

Sve je spremno za „Sarajevski kiseljak open 2018. "

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje najjačeg sportskog događaja u općini Kiseljak a

KULTURA

Najava: Još tri događaja u sklopu "Svibanjskih dana kulture" u Kreševu

  Narednih dana čekaju nas još tri događaja koja je kreševska podružnica HKD "Napredak"

Monodrama Mie Begović i u Kiseljaku

Mia Begović će, u sklopu mini turneje po Središnjoj Bosni, nastupiti i u Kiseljaku gdje

Kiseljak: Izložba ratnih fotografija postrojbe "Munje"

Kiseljačka podružnica "Munja", specijalne policije Domovinskog rata HR HB, sinoć je u Ki

Uskoro u Žepču: Predstavljanje knjige o fra Vjeki Ćuriću

U Žepču će u petak, 1. lipnja, s početkom u 20 sati biti predstavljena knjiga „Fra Vjeko

×

Napomena

There is no category chosen or category doesn't contain any items

Snima se serija o Aliji Izetbegoviću, a planiraju se filmovi i o Radovanu Karadžiću te Mati Bobanu

tri ratna druga

Turska televizija započela je snimanje filma o Aliji Izetbegoviću, Televizija Republike Srpske najavljuje kako će snimati film o Radovanu Karadžiću, a neke hrvatske produkcijske TV kuće razmišljaju o dokumentarnom filmu o Mati Bobanu

Pale su već prve klape u filmu o bošnjačkom lideru. U samo nekoliko dana završene su sve pripreme i u produkciji Turske radiotelevizije te su, uz režiju Ahmeda Imamovića, snimljeni već i prvi kadrovi na lokaciji Tarčina kod Sarajeva, piše Večernji list BiH. Serija bi trebala tematizirati bitne dijelove iz života Alije Izetbegovića i obuhvatiti razdoblje od njegove rane mladosti 1944. pa sve do smrti 2003. godine. Sve glavne uloge igrat će turski glumci. Tako će naslovnu ulogu, odnosno prvog bh. predsjednika, utjeloviti Yurdaer Okur, njegovu suprugu Halidu Görkem Yeltan, sina Bakira Berke Üzrek, a kći Sabinu Dilşad Çelebi.

Odgovor iz Banje Luke

"Ako može Alija Izetbegović imati taj film uz asistenciju sina Bakira, onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi", izjavio je Milorad Dodik.

Odmah je reagirao generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Draško Milinović. On je izjavio da će ova medijska kuća stati iza ideje o snimanju igranoga filma o Radovanu Karadžiću. Za očekivati je da će vrlo brzo krenuti pripreme za snimanje prvih kadrova budućeg dokumentarnoga filma o Karadžiću, a postoje i neke, za sada neslužbene, najave kako će se tražiti suradnja nekih od produkcijskih kuća iz Rusije.

Ni Hrvati ne ostaju po strani

Nakon svih tih aktivnosti na bošnjačkoj i srpskoj strani, postoje i najave o snimanju dokumentarnoga filma o Mati Bobanu, ratnom lideru bosanskohercegovačkih Hrvata i utemeljitelju HR Herceg Bosne. Kako doznajemo, postoji spremnost određenih producentskih kuća za snimanje filma o ratnom lideru u Hrvata.

"Ako će snimati film o Izetbegoviću i Karadžiću, onda ćemo i mi sigurno snimati film o Mati Bobanu. Logično je da zaokružimo tu trilogiju te pokažemo i našu stranu povijesti", rekao je za Večernji list glumac Slaven Knezović.

Dodao je kako su ratovi neiscrpni izvor ideja za filmove te kako su bh. Hrvati dužni snimiti jedan takav film.

"Ako nećemo mi sada snimati film, sigurno će netko za 50 godina. Onda je bolje da mi to sada uradimo jer imamo mnogo činjenica o događajima u to vrijeme koje će za nekoliko desetljeća biti zaboravljene. Spreman sam sudjelovati u tom projektu. Imamo nekoliko ekipa koje su dovoljno sposobne provesti taj projekt i nadam se kako ćemo se uskoro okupiti i krenuti u njegovu realizaciju", zaključio je Knezović u izjavi za Večernji list te dodao kako u BiH još uvijek postoje tri istine, tri povijesti i stoga je važno da i Hrvati predstave svoju stranu priče.

artinfo.ba | preuzeto s portala vecernji.ba

Share

POLITIKA I GOSPODARSTVO

NAJAVE I OGLASI

btnposaljivijest

baneri brza posta 300x250

ZANIMLJIVOSTI

flink1flink1flink1

ARTlogofooter2015

Ovaj portal je član Vijeća internet portala u BiH

Copyright 2007-2016 ART company d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

 

designer17